Νέα Lotus Elise το 2020

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Lotus ανακοίνωσε το πότε θα γίνει το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς Elise

  • -
  • -

Ο Jean-Marc Gales επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar, ότι θα υπάρξει νέα γενιά Elise σε 4 περίπου χρόνια και εμφανισιακά δεν θα μοιάζει με το πρωτότυπο Elise concept (δείτε τη φωτογραφία παρακάτω), που είχε παρουσιαστεί σε κλειστή εκδήλωση της φίρμας. Από την άλλη, θα κρατήσει την φιλοσοφία της ελαφριάς πλατφόρμας (δεν περιμέναμε κάτι το διαφορετικό) και θα επανασχεδιαστεί ο αλουμινένιος σκελετός που είχε χρησιμοποιηθεί πριν από 20 χρόνια στην πρώτη Elise.

Σύμφωνα με τον Gales, η πλατφόρμα αυτή σε συνδυασμό με την καλύτερη αίσθηση του τιμονιού, το αποτέλεσμα θα ήταν πραγματικά κάτι το εξαιρετικό.
Η βρετανική εταιρεία έχει στόχο να κρατήσει το βάρος στα 900 κιλά περίπου, παρά το γεγονός ότι το νέο μοντέλο θα είναι ελάχιστα φαρδύτερο από τη σημερινή γενιά, μιας και θα φέρει και πλαϊνούς αερόσακους για να πληροί τις προδιαγραφές άλλων αγορών. Όσο για το μοτέρ που θα εφοδιάζεται είναι ακόμα πολύ νωρίς, αλλά λόγο της συνεργασίας της με την Toyota, αναμένουμε κάτι το… ιαπωνικό με την ιπποδύναμη να κυμαίνεται από 150 έως και 250 PS.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...