Mugen Honda S660 roadster: Πύραυλος τσέπης

Κρίμα που δεν θα έρθει στην Ελλάδα

  • -
  • -

Το Honda S660 roadster είναι ένα μικρό, απολαυστικό στην οδήγηση αυτοκίνητο, το οποίο ανέλαβε η Mugen επίσημος βελτιωτής κάθε Honda να το κάνει ακόμα καλύτερο. Αισθητικά το βελτιωμένο S660 roadster είναι λιγότερο εντυπωσιακό από την απλή εκδοχή του. Διακρίνεται για τα στοιχεία carbon, τα σήματα Mugen, τις διπλές εξατμίσεις και τις νέες ζάντες αλουμινίου της BBS 15 ιντσών εμπρός με ελαστικά 165/55 και 16 ιντσών πίσω με ελαστικά 195/45.

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις στο τιμόνι και το λεβιέ ταχυτήτων με ραφές αντίθεσης, στοιχεία carbon και ψηφιακό πίνακα οργάνων, με την εικόνα να ολοκληρώνει το ταμπελάκι με το αριθμό βελτίωσης. Αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση με αμορτισέρ της Bilstein. Ο μικρός κινητήρας που φοράει το S660 είναι ένα υπετροφοδοτούμενος 0,66 λίτρων με 64 ίππους στις 6.000 rpm και 104 Nm ροπής στις 2.600 rpm. Σύμφωνα με την εταιρεία είναι στα όρια του και έτσι η Mugen δεν επιχείρησε να το πειράξει παραπάνω, προκειμένου να διατηρηθεί η αξιοπιστία του.

Ένα μικρό αυτοκίνητο, αλλά απόλυτα ικανό στον δρόμο και στην πίστα, όπως όλοι στην Ιαπωνία λένε. Δυστυχώς για τους υπόλοιπους το Honda S660 είναι ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής και αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας, όπου θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στις 3 Οκτωβρίου, με τιμή στα 2.890.000 yen (23.500 ευρώ).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...