Νέο Tesla Model 3 από 31.000 €

Η 4η προσθήκη στη γκάμα της αμερικάνικης εταιρείας

  • -
  • -

Η Tesla αποκάλυψε το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο, το Model 3, στο κέντρο σχεδίασης της φίρμας που βρίσκεται στην Καλιφόρνια. Το νέο αυτοκίνητο είναι η 4η προσθήκη της Tesla και πρόκειται να τοποθετηθεί κάτω από το Model S. Το Model 3 έχει δρομολογηθεί να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στα τέλη του 2017 και η τιμή του θα ξεκινάει από τα 35.000 δολάρια (31.000 ευρώ). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Elon Musk (CEO) και ο συνιδρυτής της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι κατά την παρουσίαση του μοντέλου, οι προπαραγγελίες έφτασαν τις 115.000 μέσα σε ένα 24ωρο και με προκαταβολή 1.000 δολαρίων.

Εμφανισιακά, το Model 3 μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μίνι έκδοση του Model S, χωρίς όμως την εμπρός γρίλια, ενώ το πίσω τμήμα θυμίζει και Model X. Όσο για το εσωτερικό, έχει δανειστεί στοιχεία και από τα δύο μοντέλα, S και X, καθώς το infotainment σύστημα διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες οθόνες που έχουμε συναντήσει σε επιβατικό αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον Musk, το Model 3 θα διατίθεται με το λογισμικό, που επιτρέπει το όχημα να κινείται αυτόνομα. Οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές, ακόμα και στην πιο «αδύναμη» έκδοση μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία των 0-100 km/h σε λιγότερο από 6 sec. Η αυτονομία του θα αγγίζει τα 215 μίλια (346 km), κάτι που ξεπερνάει τoν άμεσο ανταγωνισμό.

To Model 3 είναι πιο άνετο και ευρύχωρο σε σχέση με άλλο αυτοκίνητο αντίστοιχης κατηγορίας και αυτό οφείλεται στην σωστή κατανομή και τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από τα καθίσματα. Το εσωτερικό του –σύμφωνα με την εταιρεία- μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 5 ενήλικες, ενώ δεν θα «ζοριστεί» στο… φόρτωμα μεγάλων αποσκευών.

Ο Μusk δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ανέφερε ότι η χθεσινοβραδινή παρουσίαση του Model 3 είναι μόνο το πρώτο μέρος, κάτι που λογικά επακολουθεί και το μέρος δύο στο άμεσο μέλλον, χωρίς όμως να έχουμε σχετικές πληροφορίες. Τέλος, η παραγωγή του μοντέλου θα φτάσει τις 500.000 μονάδες ετησίως.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...