Δοκιμή του υβριδικού Outlander 4x4 PHEV

Συνδυασμένη αυτονομία 830 χιλιόμετρα

  • -
  • -

Στη διαδρομή από το Härkingen της Ελβετίας μέχρι το Άμστερνταμ της Ολλανδίας δοκιμάστηκε το νέο Outlander 4x4 PHEV Plug-in-Hybridπου παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2013 και θεωρείται το «καθαρότερο SUV 4x4» με εκπομπές CO2 μόνο 44 g και κατατάσσεται στην κατηγορία ενεργειακής απόδοσης Α.

Η Mitsubishi Switzerland ήθελε να διαπιστώσει κατά πόσον η θεωρητική πρότυπη αυτονομία των 824 km σε συνδυασμένο hybrid mode που έχει ανακοινώσει το εργοστάσιο είναι εφικτή σε μία δοκιμή πολλών χιλιομέτρων. Ο εξοπλισμός ήταν μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία και ένα γεμάτο ρεζερβουάρ 45 λίτρων αμόλυβδης βενζίνης.

Το Outlander PHEV δοκίμασε ο ο Ελβετός πρωτοπόρος στις μεγάλες αποστάσεις (Hypermiler) και πρώην Πιλότος των Swiss Airbus A330/A340 Felix Egolf, ο οποίος έχει ήδη πετύχει αρκετά ρεκόρ κατανάλωσης και μεγάλων αποστάσεων για τη Mitsubishi Ελβετίας. Η διαδρομή που ακολούθησε ο Egolf ήταν μέσω Βασιλείας, Βοσγίων , Λουξεμβούργου προς το Βέλγιο και μέσω Αρδεννών στο Eindhoven/NL με τελικό προορισμό το Amstelveen κοντά στο Άμστερνταμ, στην έδρα του εισαγωγέα της Mitsubishi NL. Το ποσοστό του αυτοκινητόδρομου δεν ξεπερνούσε το 38% και σε πολλά σημεία η διαδρομή ήταν ορεινή.

Κατά την άφιξη στο Άμστερνταμ, ο χιλιομετρητής έδειξε 729 km με υπόλοιπη αυτονομία 90 km. Το ταξίδι συνεχίστηκε εντός πόλης για φωτογράφηση και κατόπιν στην Ουτρέχτη όπου ο υπολογιστής ταξιδιού έδειξε απόσταση 830.2 km και χρειάστηκε ανεφοδιασμός για πρώτη φορά: με 45.14 λίτρα βενζίνης ακριβώς . Η μέση κατανάλωση που καταγράφηκε από όλη τη  διαδρομή ήταν 5.44 lt/100 km συν περίπου 1 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ανά 100 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...