Νέο επετειακό Mustang 50 Year Limited Edition

Η Ford τιμά το Pony Car με 1964 συλλεκτικά αυτοκίνητα

  • -
  • -

Η Ford γιορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων από τη δημιουργία της Mustang  αποκαλύπτοντας τη Mustang 50 Year Limited Edition. Τιμώντας την κληρονομιά του μοναδικού Pony Car, η 50 Year Limited Edition θα κατασκευαστεί σε 1.964 αντίτυπα, όσα και το έτος που πρωτοπαρουσιάστηκε το μοντέλο.  Είναι βασισμένη στη νέα 2015 Mustang GT fastbackκαι το μόνο που θα πρέπει να επιλέξουν οι αγοραστές της 50 Year Limited Edition είναι ανάμεσα σε δύο αποκλειστικές αποχρώσεις και σε εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Τα χρωμιωμένα διακοσμητικά που πλαισιώνουν τη βάση κάθε μιας από τις τρεις πίσω μπάρες φώτων είναι εμπνευσμένα από την αρχική  σχεδιαστική πρόταση του Gale Halderman το 1962 που αποτέλεσε τη βάση για το μοντέλο παραγωγής του 1964. Οι τρεις ξεχωριστές λυχνίες σε κάθε πλευρά της τότε σχεδίασης συνδυάστηκαν σε ένα φωτιστικό σώμα για την παραγωγή, αλλά εκείνη η πρώτη σχεδιαστική πρόταση επανέρχεται μετά από πέντε δεκαετίες. Η Mustang 50 Year Limited Edition θα είναι το μοναδικό μοντέλο του 2015 με το μεγάλο πίσω έμβλημα ως «ψευδοκάλυμμα» του ρεζερβουάρ, αλλά και την προσθήκη του 50 Years στον λογότυπο GT.

Ένα ακόμα στυλιστικό στοιχείο που δεν θα υπάρχει σε κάποια άλλη Mustang είναι τα πίσω φινιστρίνια με γρίλιες. Αντίθετα με τις εξωτερικές γρίλιες των φινιστρινιών του fastback του 1965, τα νέα παράθυρα αποτελούνται από στρώματα κρυστάλλου κατασκευασμένα με μία νέα τεχνική ειδικά εξελιγμένη για το αυτοκίνητο.

Η έκδοση περιορισμένης παραγωγής είναι η μοναδική 2015 Mustang με δερμάτινο τιμόνι που φέρει ραφή από κασμίρ. Η ίδια ραφή χρησιμοποιείται στο ταμπλό, το κάλυμμα του λεβιέ ταχυτήτων, το κεντρικό υποβραχιόνιο, τα ένθετα θυρών και τα καθίσματα. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με αποκλειστική δίχρωμη ταπετσαρία σε κασμίρ/μαύρο, ενώ το λογότυπο Mustang 50 Year κοσμεί τις πλάτες. Η αριθμημένη πινακίδα στην πλευρά του συνοδηγού θα χαράσσεται στο Εργοστάσιο Flat Rock όπου κατασκευάζεται η Mustang.

Με τον αναβαθμισμένο V8 κινητήρα 5.0 L που αποδίδει πάνω από 420 hp και ροπή 529 Nm κάθε έκδοση 50 Year Limited Edition θα εφοδιάζεται με το πακέτο επιδόσεων  Mustang GT που περιλαμβάνει εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo  και ζάντες αλουμινίου 19-ιντσών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων Pirelli P-Zero με δείκτη ταχύτητας Υ. Όταν εφοδιάζεται με το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, θα φέρει πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με λόγο τελικής μετάδοσης 3.55:1. Η έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο θα συνδυάζεται με διαφορικό Torsen και λόγο τελικής μετάδοσης 3.73:1. Η διάθεση της Mustang 50 Year Limited Edition θα ξεκινήσει φέτος το φθινόπωρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...