Nissan Leaf: Νέα έκδοση 2013

Φθηνότερη και με βελτιώσεις ουσίας

  • -
  • -

Η Nissan αλλάζει την εμπορική πολιτική για το ηλεκτρικό μοντέλο ώστε να γίνει πιο προσιτό αρχικά στην Ιαπωνική αγορά και κατόπιν στις λοιπές αγορές. Το Leaf που θα κυκλοφορήσει από τη νέα χρονιά θα προσφέρεται σε έκδοση με χαμηλότερο εξοπλισμό και αισθητά μικρότερη τιμή.
Παρόλα αυτά το Leaf θα είναι αναβαθμισμένο τεχνολογικά καθώς αλλάζουν σημαντικά εξαρτήματα στο αυτοκίνητο.  Ο ηλεκτροκινητήρας και τα ηλεκτρικά συστήματα ισχύος έχουν πλέον 30%  μικρότερες εξωτερικές διαστάσεις και λιγότερο βάρος κατά 10%. Η συσκευή φόρτισης μίκρυνε αισθητά και μεταφέρθηκε στο εμπρός μέρος ώστε να εξοικονομηθεί χώρος από το πορτμπαγκάζ, στο οποίο τοποθετούνταν μέχρι το μοντέλο που κυκλοφορούσε.
Τα ελαφρύτερα εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο Nissan Leaf είχαν σαν αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους κατά 88 κιλά. Μάλιστα στον ηλεκτροκινητήρα χρησιμοποιείται 40% λιγότερο υλικό Δυσπρόσιο, μια σπάνια γαία, πανάκριβη σε κόστος η οποία είναι απαραίτητη λόγω των εξαιρετικών μαγνητικών της ιδιοτήτων.

Κατά τα άλλα στο νέο Leaf έχει βελτιωθεί η απόκριση του τιμονιού και του συστήματος ανάκτησης ενέργειας ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό και ομαλό στη λειτουργία του. Επίσης τα σημαντική βελτίωση έχει γίνει στο σύστημα κλιματισμού που θεωρείται από τις «πληγές» των ηλεκτρικών οχημάτων λόγω των αναγκών τους σε ενέργεια. Στο νέο Leaf χρησιμοποιείται εξελιγμένη αντλία θερμότητας και μεγαλύτερες μονώσεις στην καμπίνα επιβατών. Η αυτονομία στο νέο Leaf φτάνει τα 220 χιλιόμετρα σύμφωνα με τις Ιαπωνικές νόρμες. Η τιμή του ηλεκτρικού της Nissan θα είναι φθηνότερη από 5.000 έως 9.600 δολάρια ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...