Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster

Η υπέροχη Aventador τώρα ξεσκούφωτη και ακόμη πιο εντυπωσιακή

  • -
  • -

Τα ανοιχτά μοντέλα κατά κανόνα εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Lamborghini και ειδικότερα για την “ξεσκούφωτη” Aventador LP 700-4. Η υπέροχη Aventador Roadster διαθέτει σκληρή αφαιρούμενη οροφή και όχι υφασμάτινη, όπως η Murcielago Roadster. Η οροφή είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα, ζυγίζει λιγότερο από 6 κιλά, αποτελείται από 2 τμήματα, αφαιρείται πανεύκολα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα και αποθηκεύεται στον εμπρός χώρο αποσκευών. Είναι δε βαμμένη σε γυαλιστερό μαύρο, όπως οι κολώνες και το πίσω επάνω μέρος, δημιουργώντας μια όμορφη διχρωμία στο ιταλικό supercar, ειδικά όταν συνδυάζεται με το νέο γαλάζιο Azzuro Thetis που παραπέμπει στη θρυλική Miura Roadster του 1968.

Στα μηχανικά μέρη δεν έχουμε αλλαγές, με τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λίτρων και 700 ίππων να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων και να επιταχύνει την εντυπωσιακή Lambo στα 100 km/h από στάση σε 3 μόλις sec! Η τελική της φτάνει τα 350 km/h. Επειδή ωστόσο η οικονομία καυσίμου είναι πλέον must, τα συστήματα Stop & Start και απενεργοποίησης κυλίνδρων στις χαμηλές ταχύτητες φροντίζουν για χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Η Aventador Roadster θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά από το καλοκαίρι του 2013 έναντι 300.000 ευρώ – πλην φόρων, εννοείται… Αν ανησυχείς για την εμπορική της πορεία αυτή την τόσο στριμωγμένη οικονομικά εποχή, μάθε πως η Aventador coupe έχει ήδη φτάσει τις 1.300 πωλήσεις!!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...