#μένουμε_σπίτι: Car Movies – Mad Max: Ο εκδικητής της νύχτας

Ο Mel Gibson στα νιάτα του, σε μια ταινία επιστημονική φαντασίας με σκηνές από το… μέλλον

  • -
  • -


Διανομή

1979

Σκηνοθεσία
George Miller

Πρωταγωνιστές
Mel Gibson, Joanne Samuel, Hugh Keays-Byrne

Διάρκεια
88 λεπτά

Υπόθεση
Στην ταινία Mad Max ο νεαρός αστυνομικός Max Rockatansky (Mel Gimbson) αγωνίζεται αποκλειστικά για τον πολιτισμό στους δρόμους, μπλέκοντας σε πολλές rock σκηνές δράσεις. Με το εντυπωσιακό περιπολικό του, το οποίο αναμετράτε στο τέλος με ένα τρομακτικό V8 Interceptor. Τα αυτοκίνητα της ταινίας, είναι βασισμένα πάνω στο Αυστραλέζικο Muscle Car Ford Falcon της δεκαετίας του ’70.

Η ιστορία
Ένα θρίλερ μιας άλλης εποχής. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στη διάσταση του σεναρίου, αλλά και στην εκτέλεση της ίδιας της ταινίας. Χαμηλού κόστους, -στοίχισε μόλις 400.000 δολάρια-, που δεν έχει στολίδια και άλλα γνωστά από το Hollywood κόλπα. Μια σκληρή ταινία που είναι γυρισμένη στις ερήμους της Αυστραλίας και σε κερδίζει με την ασταμάτητη δράση του.

Σε μια όχι μάλλον αρκετά μακρινή εποχή, όπου η κρίση θα έχει χτυπήσει τα πάντα, η κοινωνία καταρρέει και οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν και μετατρέπονται σε τέρατα που κυνηγάνε λίγα λίτρα βενζίνης.

Ο Mel Gibson στα νιάτα του δίνει ρεσιτάλ σκληρού τύπου, που τον καθιέρωσε κιόλας και στον κινηματογράφο, αποτελώντας σκαλί για την καριέρα του. Η ταινία πάσχει σε σενάριο, αλλά όχι και σε δράση, που προσφέρει απλόχερα και με αμείωτο ρυθμό.

Μια συμμορία μοτοσικλετιστών κάνει επιθέσεις σε αυτοκίνητα και σκοτώνει έναν αστυνομικό, απειλώντας παράλληλα όποιον κινείται. Στο δρόμους τους βρίσκουν τον Max Rockatansky (Mel Gimbson) ο οποίος τα βάζει μαζί τους, σε ένα κυνηγητό στους αχανείς δρόμους και ερήμους της Αυστραλίας. Η ταινία κέρδισε το κοινό και σημείωσε εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ανοίγοντας το δρόμο για συνέχεια της ιστορίας.

Τι λέει το GOCAR
Θα σε κερδίσει με τη δράση της και όχι με το σενάριό της ούτε με τα φτιασίδια της, αφού είναι μια low budget ταινία. Ο Mel Gibson απέδειξε ότι έχει ρεύμα από τα νιάτα του, αφού οι χαρακτήρες δράσης του ταίριαξαν γάντι, από το ξεκίνημα της καριέρας και τον συνοδεύουν μέχρι σήμερα.

Δείτε το trailer
https://
www.youtube.com/watch?v=caHnaRq8Qlg

#μένουμε_ σπίτι
#φρενάρουμε_τον_ιό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...