Ο μετροπόντικας έφθασε στον Πειραιά

Οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης θα λειτουργήσουν το 2019

  • -
  • -

Στον τερματικό σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» έφθασε το μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων, ο γνωστός μας μετροπόντικας. Πρόκειται για την επέκταση της γραμμής 3 του Αττικό Μετρό από την Αγία Μαρίνα μέχρι τον Πειραιά. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου έχει καταγράψει καθυστέρηση περίπου 3 ετών, λόγω τεχνικών προβλημάτων, διαχειριστικών λαθών, νομικών εμπλοκών και παρεμβάσεων φορέων της περιοχής.

Στην εκδήλωση για την υποδοχή του μετροπόντικα στον Πειραιά παρευρέθησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτές της περιοχής, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό καθώς και ο Δήμαρχος του Πειραιά. Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Σπίρτζη οι πρώτοι τρεις σταθμοί (Αγ. Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια) αναμένεται να λειτουργήσουν το 2019, ενώ οι υπόλοιποι τρεις (Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) και η ολοκλήρωση του έργου έως το 2021.

Με την άφιξη του μηχανήματος διάνοιξης στο Δημοτικό Θέατρο ολοκληρώνεται το 98% της σήραγγας, ενώ έως το τέλος του έτους υπολογίζεται η ολοκλήρωση με τα υπόλοιπα 200 μέτρα. Η σήραγγα από το σταθμό της Αγίας Μαρίνας (Δημαρχείο Αιγάλεω) μέχρι το σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά έχει μήκος περίπου 7,55χλμ. Με την κατασκευή της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά θα εξυπηρετούνται καθημερινά 132.000 επιβάτες. Επιπρόσθετα, με τη λειτουργία του έργου θα κυκλοφορούν καθημερινά περίπου 23.000 οχήματα λιγότερα, επιφέροντας αντίστοιχα μείωση των ρύπων CO2 κατά 120 τόνους ημερησίως.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...