Ηλεκτρικά τα επόμενα Opel!

Ο Όμιλος PSA παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο για την επιστροφή της γερμανικής μάρκας στην κερδοφορία

  • -
  • -

«Η δραματική κατάσταση πρέπει να αλλάξει». Με αυτά τα λόγια ο επικεφαλής του PSA Group έδωσε το στίγμα του για τις αλλαγές που θα γίνουν στην Opel/Vauxhall υπό το στρατηγικό πλάνο PACE, προκειμένου να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2020. Ο Carlos Tavares ανέφερε ότι πρόθεση είναι να διατηρηθούν και να εκσυγχρονιστούν όλα τα εργοστάσια, όμως θα γίνουν περικοπές στις αποδοχές του προσωπικού. «Οι άνθρωποι δεν είναι το πρόβλημα. Οι άνθρωποι είναι η λύση», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα επανέλαβε ότι θα σεβαστεί την ανεξαρτησία της Opel, εντός του γαλλικού ομίλου.

Το μερίδιο της Opel/Vauxhall στην Ευρώπη μειώθηκε από 9,22% το 1999 σε μόλις 5,72% το 2016. Για να επιστρέψει σε ποσοστά που θα της επιτρέπουν να είναι κερδοφόρα θα πρέπει όχι μόνο να ακολουθήσει αλλά να ηγηθεί της νέας εποχής στην αυτοκίνηση. Έτσι έως το 2020 θα υπάρχουν τέσσερα υβριδικά/ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη γκάμα της, ανάμεσά τους το plug-in hybrid Grandland X και το 100% ηλεκτρικό Corsa επόμενης γενιάς. Μέχρι το 2024, σε όλη τη γκάμα θα υπάρχουν υβριδικές/ηλεκτρικές εκδόσεις.

Από 9 πλατφόρμες σήμερα, τα μοντέλα της Opel θα βασίζονται έως το 2024 σε μόλις δύο από τον Όμιλο PSA: στην CMP (για μικρά αυτοκίνητα) και την EMP2 (για μικρομεσαία και μεσαία αυτοκίνητα). Το 2019 θα λανσαριστεί ένα μεσαίο SUV και αργότερα ένα μεσαίο μοντέλο.  

Το πλάνο έχει ως στόχο να περιοριστεί το κόστος παραγωγής (700 ευρώ ανά αυτοκίνητο), ώστε με 800.000 πωλήσεις το χρόνο η Opel/Vauxhall να μην έχει ζημιές (όσα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτει θα της αποφέρουν κέρδη). Το κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της μάρκας στο Russelsheim θα μετατραπεί σε παγκόσμια τεχνολογική έδρα για όλο τον Όμιλο PSA.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...