Η γέφυρα που περνά πάνω από σεισμικό ρήγμα! (vid)

Εγκαινιάστηκε η γέφυρα του Χάρακα Κεφαλονιάς, στον άξονα που συνδέει το Αργοστόλι με το Φισκάρδο

  • -
  • -

Κατά μισή ώρα τουλάχιστον μειώνεται η απόσταση ανάμεσα στο νότιο και το βόρειο άκρο της Κεφαλονιάς, με την παράδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας του Χάρακα. Έτσι ολοκληρώνεται ο οδικός άξονας Αργοστόλι-Φισκάρδο, «με σημαντικά οφέλη στην οδική ασφάλεια και την τοπική οικονομία», όπως δήλωσε κατά τα εγκαίνια του έργου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Το ιδιαίτερο με τη συγκεκριμένη ατσαλένια γέφυρα είναι ότι περνά πάνω από σεισμικό ρήγμα! Εδράζεται πάνω σε τέσσερα μεταλικά εφέδρανα, τα οποία επιτρέπουν την οριζόντια ολίσθηση της κατασκευής έως μισό μέτρο. Η γέφυρα περνά πάνω από την μοναδικής ομορφιάς παραλία του Μύρτου, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα του νησιού του Ιονίου.

«Χρειάστηκαν 19 χρόνια από τη στιγμή της σύλληψης για τη δημιουργία του έργου και την αναγκαιότητά του, μέχρι την ολοκλήρωσή του. Μέσα στα 19 χρόνια είναι όλα: σκληρή προσπάθεια στο γραφείο και στο πεδίο, αγωνίες, συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων, συσκέψεις επί συσκέψεων, αντιπαραθέσεις κάθε είδους, αστοχίες, αμέλειες, σκοπιμότητες και φυσικά καθυστερήσεις αδικαιολόγητες που πάντα όμως έχουν μια αιτία. Όμως ας παραδεχθούμε την ίδια στιγμή, την παθογένεια του συστήματος παραγωγής και εκτέλεσης έργων γιατί, ναι 19 χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά τη διάρκεια υλοποίησης ενός έργου όπως αυτό», ανέφερε κατά την ομιλία του ο κ. Γαλιατσάτος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...