5 μοντέλα που θα αντιμετωπίσει το KIA Stinger

Πολυτέλεια, 4πορτα με σπορτίφ χαρακτήρα και αρκετή δύναμη

  • -
  • -

Η KIA παρουσίασε στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το εκρηκτικό Stinger GT. Πρόκειται για ένα πολυτελές sedan (μήκος 4,83 μέτρα) με μοντέρνα σχεδίαση και με τη ροπή να μεταφέρεται εξ’ ολοκλήρου στον πίσω άξονα. Στην κορυφαία έκδοση, το κορεάτικο μοντέλο εφοδιάζεται με έναν V6 twin-turbo 3.3 των 370 ίππων και 495 Nm ροπής. Η ΚΙΑ ανακοινώνει ότι το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,9 sec

Ποια είναι όμως η κατηγορία του και τι θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ισχυρό sedan; Ας δούμε παρακάτω κάποιους από τους δυνατούς ανταγωνιστές του:

 

Audi S4

Είναι σχεδόν στα ίδια χρήματα, εφόσον δεν επιλέξεις τίποτα από τον προαιρετικό κατάλογο. Το Audi S4 έχει την άνεση, την σβελτάδα και τη τεχνολογία. Το S4 ολοκληρώνει το 0-100 σε 4,7 sec, και αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια του V6 turbo 3.0 των 354 ίππων. Μπορεί να έχει χαμηλότερη ιπποδύναμη, αλλά στην επιτάχυνση ξεχωρίζει από το κορεάτικο μοντέλο, λόγω του συστήματος quattro.

 

BMW 440i Gran Coupe M Sport

Αρχικά σκεφτήκαμε την 3άρα, αλλά δεν ταιριάζει ακριβώς στην κατηγορία του Stinger. Γι’αυτό καταλήξαμε στη Σειρά 4, αλλά στην έκδοση Gran Coupe. Είναι 4θυρο και έχει τεράστιο χώρο, ενώ διαθέτει και ένα σπορτίβικο στιλ. O 3λιτρος turbo κινητήρας αποδίδει 326 ίππους και 450 Nm ροπής, ενώ το 0-100 έρχεται σε 5 sec. Αρκετά κοντά σε αυτά του Stinger.

 

Jaguar XE S

Ένα πολυτελές μοντέλο από τη Βρετανία. Ελαφρύ (75% αλουμίνιο), εξαιρετική ανάρτηση και ένας υπερτροφοδοτούμενος 3λιτρος κινητήρας V6, που υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, η έκδοση ΧΕ S, έρχεται με 340 ίππους, αλλά σε αντίθεση με το “τουρμπίσιο” KIA, η Jaguar έρχεται με κομπρέσορα, άρα και περισσότερη δύναμη από τις χαμηλές στροφές.

 

Mercedes-AMG C43

Επιτέλους ένα μοντέλο με περισσότερη ιπποδύναμη από το Stinger. Η C43 εφοδιάζεται με το 3λιτρο V6 της γερμανικής εταιρείας και αποδίδει 374 ίππους. Η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,7 sec, λίγο πιο γρήγορα από το κορεάτικο μοντέλο.

 

Volvo S60 Polestar

Η γρήγορη έκδoση του Volvo S60 με τη σφραγίδα της Polestar βασίζεται στον 4κύλινδρο 2λιτρο κινητήρα της εταιρείας με τα δύο τούρμπο. Η απόδοσή του φτάνει τους 367 ίππους και τα 470 Nm ροπής. Με τη μετάδοση να περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του τροποποιημένου από την Polestar αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, η επιτάχυνση 0-100 km ολοκληρώνεται σε 4,7 sec. Πολυτέλεια και δύναμη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...