5 HOT INFO ΓΙΑ ΤΟ PEUGEOT 208

Το γαλλικό σουπερμίνι είναι από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία, στηριζόμενο στις τεχνολογίες και τον εξοπλισμό που κουβαλά

  • -
  • -

Φρέσκο σε εμφάνιση και χαρακτήρα, με αποδοτικούς κινητήρες και πλούσιο εξοπλισμό άνεσης/ασφάλειας, το 208 έχει το δικό του πιστό κοινό που εκτιμά τα χαρίσματα ενός Peugeot. Το μήκους 3,97 μέτρων διατίθεται σε τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα, σε πληθώρα συνδυασμών κινητήρων – κιβωτίων και επιπέδων εξοπλισμού.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Η εμφάνιση του 208 συνδυάζει με ιδανικό τρόπο το στιλ και τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Η Peugeot προσφέρει μία σειρά από χρώματα αμαξώματος, στιλιστικά πακέτα (π.χ. 3D εφέ στη γρίλια, σημεία από χρώμιο κ.α.), λεπτομέρειες στο εσωτερικό,  που συνθέτουν άπειρες δυνατότητες εξατομίκευσης του αυτοκινήτου. Ώστε να είστε σίγουροι ότι το δικό σας 208 δεν θα είναι ίδιο με κανένα άλλο.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Οι βραβευμένοι κινητήρες της Peugeot χαρακτηρίζονται από τις επιδόσεις τους και το πράσινο «αποτύπωμα» στο περιβάλλον. Οι τρικύλινδροι PureTech προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με άλλους βενζινοκινήρες και διατίθεται σε ατμοσφαιρική (με 82 ίππους) και turbo έκδοση (με 110 ίππους). Η μέση κατανάλωση είναι από 4,2 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 από 97 g/km.

Ο 1.6 BlueHDi είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους πετρελειαοκινητήρες της αγοράς. Σε όλες τις εκδόσεις ισχύος (με 75, 100 και 120 ίππους) εκπέμπει λιγότερα από 95 g. CO2 ανά km! Έτσι στις περισσότερες των περιπτώσεων εξασφαλίζει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για το Peugeot 208. Ταυτόχρονα η τεχνολογία BlueHDi είναι η πιο αποδοτική στο φιλτράρισμα των μικροσωματιδίων.

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ

Το νέο σύστημα μετάδοσης ΕΑΤ6 χρησιμοποιεί την τεχνολογία Quickshift, για γρήγορες αλλαγές σχέσεων και ομαλή λειτουργία. Έτσι πέρα από την εξοικονόμηση καυσίμου και τον περιορισμό των ρύπων, το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο συμβάλλει στην απόλαυση της οδήγησης. Σε συνδυασμό με τον 1.2 PureTech 110 ίππων, το EAT6 πετυχαίνει μέση κατανάλωση 4,5 lt/100 km και εκπομπές 104 g/km!

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ I-COCKPIT

Η καινοτόμος διαρρύθμιση του εσωτερικού από την Peugeot ονομάζεται i-Cockpit. Συνδυάζει την άνεση και την ασφάλεια κατά την οδήγηση με την sport αίσθηση. Το μικρό τιμόνι, ο τοποθετημένος ψηλά πίνακας οργάνων (φιλοσοφίας head-up display) και η μεγάλη οθόνη αφής που προσεγγίζεται εύκολα, εξασφαλίζουν στον οδηγό παρακολούθηση των πληροφοριών και άνετο χειρισμό όλων των λειτουργιών χωρίς να παίρνει τα μάτια του από το δρόμο. Μέσω της οθόνης 7 ιντσών προσφέρεται πρόσβαση σε όλα τα υποσυστήματα (ραδιόφωνο, τηλέφωνο, πλοήγηση, πληροφορίες αυτοκινήτου) και συνδεσιμότητα για smartphones (μέσω του των εφαρμογών PEUGEOT Connect και της τεχνολογίας MirrorScreen).

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΤΙΜΕΣ

Πλούσια είναι η λίστα με το στάνταρ και τον προαιρετικό εξοπλισμό συστημάτων άνεσης και ασφάλειας του Peugeot 208: αυτόνομη πέδηση Active City Brake για αποφυγή ατυχημάτων μέσα στην πόλη (σε ταχύτητες έως 30 km/h), κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο παρκάρισμα Park Assist κ.α. Και όλα αυτά σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές, που αρχίζουν από τα 12.900 ευρώ, τόσο για το τρίθυρο όσο και για το πεντάθυρο 208.


Παράλληλα, μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης Only Fuel, ο κάτοχος ενός νέου Peugeot πληρώνει μόνο το καύσιμο, καθώς η γαλλική μάρκα αναλαμβάνει το κόστος της ασφάλειας, του service, των ανταλλακτικών, της αλλαγής ελαστικών, των τελών κυκλοφορίας και της οδικής βοήθειας για 4 χρόνια, όσο δηλαδή είναι ο χρόνος αποπληρωμής του αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...