Πώς θα υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας από το 2018;

Θα συνδέονται με τον κυβισμό, τους ρύπους και την παλαιότητα, ίσως και με την αξία αγοράς του αυτοκινήτου

  • -
  • -

Στην επικαιρότητα επανήλθε το θέμα των αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων από το νέο έτος. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις της Υφυπουργού Οικονομικών στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ. Σύμφωνα με την κα Κατερίνα Παπανάτσιου, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις προτάσεις για νέο τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας από φέτος (τα τέλη δηλαδή του 2018).

«Η κατεύθυνση που ακολουθούμε είναι να γίνουν πιο αναλογικά», ανέφερε η Υφυπουργός. «Το ύψος τους θα εξαρτάται από τον κυβισμό του κινητήρα, τις εκπομπές ρύπων και την παλαιότητα του οχήματος. Θέλουμε να συμπεριλάβουμε στον υπολογισμό τους και το κόστος αγοράς του αυτοκινήτου, όμως έχουμε κάποιες τεχνικές δυσκολίες πάνω σε αυτό, καθώς δεν μας βοηθάει το σύστημα. Θα γίνουν κατηγορίες που θα έχουν μικρότερη απόκλιση μεταξύ τους». Η κα Παπανάτσιου παραδέχτηκε πάντως ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη η τελική πρόταση.

Με τη νέα φόρμουλα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας θα επιβαρύνονται περισσότερο οι ιδιοκτήτες νέων και μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων, καθώς και οι εκπομπές ρύπων θα είναι υψηλές (σε περίπτωση που δεν συνοδεύονται από υβριδικό σύστημα). Τα τέλη λογικά θα περιοριστούν για παλαιά οχήματα, αλλά και για αυτοκίνητα μικρού κυβισμού.

[Πηγή:EΡΤ]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...