Τι θα πληρώσουμε για διόδια αυτό το Πάσχα;

Σύμμαχος για τους ταξιδιώτες θα είναι ο καλός καιρός, όμως το κόστος διέλευσης από τους σταθμούς διοδίων είναι – όπως πάντα – υψηλό

  • -
  • -

Νέα τμήματα των Εθνικών Οδών, που μικραίνουν τις αποστάσεις και συμβάλλουν στο ασφαλές και άνετο ταξίδι, θα συναντήσουν οι εκδρομείς του Πάσχα. Ήδη με την παράδοση του τμήματος στα Τέμπη ο αυτοκινητόδρομος Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι 100% ολοκληρωμένος, ενώ έτοιμο είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της Αθηνών – Πατρών. Παράλληλα παραδίδονται τμηματικά και τμήματα της Ιόνιας Οδού, που συνδέει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα.

Τι θα πληρώσουμε όμως με το ΙΧ αυτοκίνητό μας κατά την έξοδο αλλά και την επιστροφή;


Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο κόστος είναι βέβαια στα 500 χλμ που χωρίζει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη αλλά και το αντίστροφο κοστίζει σε διόδια 30,65 ευρώ (61,30 ευρώ με επιστροφή).

Αναλυτικά οι τιμές ανά σταθμό (για οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20 μ):

Αφίδνες 3,25 €

Θήβα 3,80 €

Τραγάνα 3,80 €

Αγία Τριάδα 1,75 €

Μαυρομαντήλα 1,85 €

Πελασγία 3,40 €

Μοσχοχώρι 3,90 €

Μακρυχώρι 2,50 €

Λεπτοκαρυά 3,10 €

Κλειδί 2,10 €

Μάλγαρα 1,20 €

 

Αθήνα – Πάτρα

Οι αλλαγές στους σταθμούς των διοδίων θα γίνουν μετά το Πάσχα, όταν θα προστεθούν νέοι σταθμοί. Έτσι όσοι ταξιδέψουν από την Αθήνα στην Πάτρα (ή κάνουν την αντίστροφη διαδρομή) θα πληρώσουν 6,30 ευρώ σε τρεις σταθμούς. Το κόστος μετ’ επιστροφής είναι άρα 12,60 ευρώ.

Ελευσίνα 2,10 €

Ισθμός 1,80 €

Ζευγολατιό (προς Πάτρα) 2,40 €

Ρίο (προς Αθήνα) 2,40 €

 

Πάτρα – Ιωάννινα

Οι σταθμοί διοδίων στην Ιόνια Οδό θα λειτουργήσουν όταν παραδοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος (μέχρι το καλοκαίρι). Έτσι αυτή τη στιγμή το κόστος είναι για τη διέλευση από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, «Χαρίλαος Τρικούπης». Η απλή διέλευση είναι 13,30 ευρώ, ενώ για επιστροφή μέσα στις επόμενες 5 ώρες ισχύει εκπτωτική κάρτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ 10 HOT TIPS ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...