CITROEN C4 CACTUS: Το αντισυμβατικό crossover

Το C4 Cactus συνδυάζει ιδανικά τον παραδοσιακά ανατρεπτικό χαρακτήρα της Citroen, με τις ανέσεις και τεχνολογίες που επιβάλλεται να έχει ένα σύγχρονο crossover

  • -
  • -
με μια ματιά

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ CITROEN C4 CACTUS

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ C4 CACTUS

ΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑ TEST DRIVE

Το Citroën C4 Cactus καθρεφτίζει το παραδοσιακά ανατρεπτικό DNA της γαλλικής μάρκας. Ξεχωριστό, όχι μόνο σε εικόνα αλλά και σε χαρακτήρα, υιοθετεί απλές αλλά ευφυείς λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του σύγχρονου οικογενειάρχη. Με μια ελιτίστικη και ιδιαίτερη λογική που ξεκινά από την εμφάνιση και επεκτείνεται στην ουσία, το Citroën C4 Cactus σε προκαλεί να το δεις, να το περιεργαστείς, να το οδηγήσεις, να ασχοληθείς εν τέλει μαζί του.

Αναμφίβολα, το πρώτο στοιχείο που κεντρίζει το ενδιαφέρον σου είναι τα Airbumps, μια πρωτοποριακή ιδέα της Citroën. Αποτελούνται από ειδικό εύκαμπτο υλικό που περιέχει θύλακες αέρα και προστατεύουν το αμάξωμα απορροφώντας τις μικροσυγκρούσεις, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην έντονη προσωπικότητα του γαλλικού crossover. Οι τροχοί που βρίσκονται στις άκρες του αμαξώματος και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος του δίνουν μια αύρα περιπέτειας αλλά και ευελιξία στις καθημερινές μετακινήσεις.



Το μήκος του δεν ξεπερνά τα 4,16 m και δίνει ευελιξία στην πόλη, αλλά την ίδια στιγμή το μακρύ μεταξόνιο των 2,6 m προσφέρει απίστευτη ευρυχωρία για επιβάτες και πορτμπαγκάζ 358 λίτρων. Στο εσωτερικό συνεχίζεται η ίδια φιλοσοφία: πρωτοποριακές σχεδιαστικές φόρμες και λύσεις που συνδυάζουν απαράμιλλη πρακτικότητα και μοντέρνο στυλ. Ο αερόσακος συνοδηγού για παράδειγμα είναι τοποθετημένος στην οροφή και στη θέση του υπάρχει ένα ιδιαίτερα μεγάλο ντουλαπάκι. Άλλα εντυπωσιακά στοιχεία της καμπίνας είναι οι άνετες εμπρός θέσεις με στυλ καναπέ στην αυτόματη έκδοση, η ψηφιακή οθόνη που έχει αντικαταστήσει τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων, η πανοραμική γυάλινη οροφή με εξελιγμένη προστασία από τον ήλιο και η μελετημένη εργονομία, με τα χειριστήρια όλων των υποσυστημάτων και λειτουργιών να έχουν ενσωματωθεί σε μια εύχρηστη οθόνη αφής 7 ιντσών.



Αλλά και η οικονομία είναι σημαντικό στοιχείο στο DNA του C4 Cactus. Η πετρελαιοκίνητη έκδοση 1.6 BlueHDi 100 ίππων για παράδειγμα έχει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου 3,4 lt/100 km, η οποία μάλιστα συνοδεύεται από εκπομπές CO2 μόλις 90 g/km, απαλλάσσοντας έτσι τον ιδιοκτήτη από τα τέλη κυκλοφορίας. Οικονομία και απόδοση συνδυάζουν και οι πολυβραβευμένοι βενζινοκινητήρες 1.2 PureTech, με 82 και 110 ίππους (Turbo). Και στο δρόμο όμως, το C4 Cactus είναι κλασικό Citroën. Περνάει σαν μαγικό χαλί πάνω από τις ανωμαλίες, κρατά γερά στην άσφαλτο και δίνει μια ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία οδήγησης.

Τελικά, το Citroën C4 Cactus είναι ανατρεπτικό χρησιμοποιώντας απλές αλλά πρωτοποριακές λύσεις και υψηλό επίπεδο τεχνολογίας, τα οποία συνδυάζει ιδανικά με τις παραδοσιακές αξίες της γαλλικής μάρκας και τα προσφέρει σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές που ξεκινούν από 13.988 ευρώ μόλις.

VIDEOS

Citroen C4 Cactus στο Σαλόνι της Γενεύης

Citroen C4 Cactus_New World. New Ideas.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...