Centenario: Η καλύτερη Lamborghini

Για τα 100 χρόνια ιστορία της, η ιταλική φίρμα δημιούργησε της Centenario

  • -
  • -

Χρειάζεται χρόνο η τελειότητα, ανέφερε σε ένα teaser της η Lamborghini, λίγο πριν την Έκθεση της Γενεύης. Στην πράξη, μετά από 100 χρόνια ιστορίας, η ιταλική φίρμα παρουσιάζει το τελειότερο δημιούργημά της με την ονομασία Centenario. Το συγκεκριμένο επετειακό μοντέλο εντυπωσιάζει με την αισθητική του και τις προδιαγραφές του.

Κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, είναι 55 κιλά ελαφρύτερη από την Aventador. Με συνολικό βάρος 1.520 κιλά και 770 ίππους, επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 2,8 sec ενώ μέχρι τα 300 km/h χρειάζεται 23,5 sec! Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 350 km/h, ενώ για να ακινητοποιηθεί από τα 100 km/h απαιτεί μόλις 30 μέτρα.

Η Centenario έχει μήκος 4.924 mm και ύψος 1.143 mm, κάτι που μεταφράζεται σε 144 περισσότερα χιλιοστά μήκους και 7 χιλιοστά ύψους, από τη Aventador, την οποία και βασίζεται. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην αεροδυναμική της, με νέες εισαγωγές αέρα, εμπρός και στο πλάι, ανασχεδιασμένο diffuser πίσω, ενώ τη σπορ εικόνα ενισχύουν οι τρεις απολήξεις της εξάτμισης.

Το αυτοκίνητο πατά σε μεγάλους τροχούς αλουμινίου, 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω. Στο εσωτερικό τα σπορ ελαφρά καθίσματα από carbon κυριαρχούν, όπως και η μεγάλη 10,1 ιντσών οθόνη αφής. Σε κάθε περίπτωση, οι πελάτες της Lamborghini θα μπορούν να διαμορφώσουν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους το εσωτερικό της Centenario, διαλέγοντας μέσα από μια μεγάλη λίστα εξοπλισμού.

 Η Lamborghini Centenario θα παραχθεί σε μόλις 40 αυτοκίνητα, 20 κλειστά και ισάριθμα ανοιχτά, με την τιμή της να υπολογίζεται στα 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...