Το Toyota C-HR στη Γενεύη

Η Toyota επιβεβαίωσε ότι το νέο crossover, C-HR, θα βρίσκεται στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης ως μοντέλο παραγωγής

  • -
  • -

Όπως είχαμε αναφέρει, η έκδοση παραγωγής του C-HR βασίζεται στο πρωτότυπο μοντέλο που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2014. Η σημαντική αλλαγή σε σχέση με το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί, είναι οι δυο επιπλέον πόρτες, που είδαμε φέτος στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Αυτές του χαρίζουν πρακτικότητα και ουσιαστικά προϊδεάζουν για την τελική του φιλοσοφία, με το μοντέλο παραγωγής να είναι όπως όλα δείχνουν αποκλειστικά 5θυρο. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα μέχρι τον Μάρτιο και την Έκθεση της Γενεύης, εκεί όπου θα γίνει η μεγάλη αποκάλυψη του μοντέλου. Η ιαπωνική εταιρεία ξεκίνησε επίσημα την παραγωγή του μοντέλου στο εργοστάσιό της στην Τουρκία, όπου θα συναντήσει και τη γραμμή κατασκευής των Corolla και Verso.

Σε επίπεδο μεγέθους τοποθετείται κάτω από το RAV4 και τοποθετείται απέναντι στο Nissan Juke, λόγω σχεδίασης, αλλά και μεγέθους. Ωστόσο, αναμένεται να προσφέρει καλύτερους χώρους, αφού θα «πατά» πάνω στη νέα πλατφόρμα της Toyota TNGA (Toyota New Generation Architecture) η οποία έκανε πρεμιέρα στον Prius.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Toyota αναφέρει και ότι έχει ξεκινήσει ταυτόχρονα και η κατασκευή των νέων υβριδικών συνόλων στο εργοστάσιό της στην Αγγλία, με το νέο C-HR να φέρει τον τελευταίας γενιάς «πράσινο» κινητήρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...