McLaren 675LT Spider (+video)

«Ανοιχτή» και μόνο για 500 τυχερούς

  • -
  • -
McLaren F1 GTR 1997

Η αγωνιστική McLaren F1 GTR του 1997 αναφέρεται συνήθως ως Long Tail. Ο λόγος είναι η σχεδίαση του πίσω τμήματος του αυτοκινήτου, αφού είχε τοποθετηθεί στην «ουρά» του μία κραυγαλέα αεροτομή, η οποία πρόσφερε μεγάλη κάθετη δύναμη (downforce). Κάτω από το καπό βρισκόταν ένας 6λιτρος  κινητήρας και το βάρος του έφτανε μόλις τα 910 κιλά.

Πριν από ένα χρόνο, η McLaren παρουσίασε το 675LT (Long  Tail), μία ονομασία που υιοθετήθηκε από την γνήσια McLaren F1 του 1997. Όπως η coupe έκδοση, έτσι και η «ανοιχτή» θα περιοριστεί σε 500 μονάδες παγκοσμίως. Σχεδιαστικά δεν απέχει καθόλου από την κλειστή εκδοχή του μοντέλου και φυσικά κράτησε την «μεγάλη ουρά», η οποία είναι στην ουσία μία ενεργή αεροτομή στο πίσω μέρος, που λειτουργεί ως αερόφρενο. Το υψηλών επιδόσεων spider φέρει σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο και πατάει επάνω σε 19/20 ιντσών ζάντες (εμπρός/πίσω) ελαφρού κράματος. Η σκληρή οροφή αναδιπλώνεται με ταχύτητες έως και 30 km/h ενώ παρά τις ενισχύσεις (λόγω cabrio), το βάρος έμεινε σε χαμηλό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο κατασκευάζεται χωρίς σύστημα κλιματισμού, αλλά η βρετανική φίρμα μπορεί να το εγκαταστήσει εξ’αρχής χωρίς επιπλέον κόστος με μειονέκτημα την αύξηση του βάρος κατά 16 κιλά. Στο εσωτερικό δεν έχουμε αλλαγές σε σχέση με την coupe έκδοση, κρατώντας τα χαμηλού βάρους αγωνιστικά καθίσματα κατασκευασμένα από ανθρακόνημα και ντυμένα με δέρμα.

Η νέα McLaren 675LT στην πίστα (VIDEO)

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας «βελτιωμένος» twin-turbo 3.8 V8 κινητήρα, ο οποίος εξοπλίζεται με νέα turbo, επανασχεδιασμένους κυλίνδρους και τροποποιημένο σύστημα εξαγωγής. Μετά από αρκετές βελτιώσεις, το μηχανολογικό σύνολο αποδίδει 675 ίππους και 700 Nm ροπής (+25 PS και +22 Nm από την 650S Spider).  Το συνολικό βάρος του μοντέλου είναι 1.270 κιλά και επιτρέπει την 675LT  Spider να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 2,9 sec. Αν έχει αρκετό… χώρο, η «ανοιχτή» McLaren αγγίζει την τελική ταχύτητα των 326 km/h.

Η τιμή του ξεκινάει από 394.000 ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2016 και αν… οι υποψήφιοι αγοραστές ελπίζουν ότι έχουν χρόνο να το σκεφτούν, τότε καλό είναι να το ξανασκεφτούν μιας και η coupe έκδοση ξεπούλησε μέσα σε λίγους μήνες μετά το λανσάρισμά του.

VIDEOS

McLaren 675LT Spider

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...