Clarity: το νέο fuel cell της Honda

Ένα μοντέλο που βγάζει από την εξάτμιση… νεράκι να το πιεις στο ποτήρι

  • -
  • -

Ένα βήμα πριν την παραγωγή βρίσκεται το όχημα υδρογόνου, μηδενικών ρύπων της Honda. Έτσι, μετά την Toyota που παρουσίασε επίσημα στους ευρωπαϊκούς δρόμους το πρώτο όχημα αυτής της τεχνολογίας, σειρά πήρε και η Honda, με το Clarity να είναι έτοιμο να πατήσει… δρόμο από το νέο χρόνο.

Στην αρχή θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία, ενώ λίγο αργότερα θα έρθει και στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. Η παρουσίαση της εξελιγμένης εκδοχή του έγινε στην Έκθεση του Τόκιο.

Η Honda ανακοίνωσε ότι κατάφερε να μειώσει το χώρο που χρειάζονταν για τα μηχανικά μέρη, κατά 33% σε σχέση με το πρώτο Clarity, απελευθερώνοντας έτσι το εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο φιλοξενεί άνετα πέντε ενήλικες. Σε αυτό συμβάλουν και οι μεγάλες διαστάσεις του αεροδυναμικού αμαξώματος, το μήκος του οποίου είναι 4.895 cm, το πλάτος 1.875 cm και το ύψος 1.475 cm.

Η Honda δεν αρκέστηκε στην αύξηση της ισχύος, που τώρα φτάνει τους 177 ίππους, αλλά βελτίωσε και την αυτονομία, η οποία τώρα αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα. Παράλληλα, μειώθηκε ο χρόνος ανεφοδιασμού υδρογόνου, στα τρία λεπτά και έγινε αντίστοιχος ενός βενζινοκίνητου ή diesel μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...