Ανανέωση για τη BMW X1

H BMW αποκάλυψε επίσημα την ανανεωμένη Χ1, η οποία θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο

  • -
  • -

Αν και ο προκάτοχός του αποτελούσε ένα διακριτικό crossover, η ανανεωμένη BMW X1 φέρει πλεόν πιο έντονα χαρακτηριστικά SUV, τα οποία δανείζεται -κυρίως- από τα μεγαλύτερα αδέρφια του. Ο σπορτίφ προφυλακτήρας, η γνώριμη γρίλια και τα νέα εμπρός φανάρια τεχνολογίας LED είναι τα χαρακτηριστικά που κάνει το ανανεωμένο crossover να ξεχωρίζει, καθώς στο πίσω τμήμα φοράει έναν νέο διαχύτη και νέα φανάρια. Για να εμπλουτίσει κάποιος αισθητικά το γερμανικό μοντέλο, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τις εκδόσεις Sport Line, xLine και M Sport, με το τελευταίο να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο body kit και 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Περνώντας στο εσωτερικό του, στον στάνταρ εξοπλισμό συγκαταλέγεται πλέον το air condition και το σύστημα infotainment iDrive με την οθόνη 6,5 ιντσών. Φυσικά, υπάρχουν πληθώρα επιλογές εξατομίκευσης του χρωματισμού, αλλά και του υλικού που θα ήθελε να χρησιμοποιήσει κανείς τόσο στο σαλόνι όσο και στο ταμπλό.

Τεχνολογικά, η X1 εξοπλίζεται με νέες τεχνολογίες, όπως είναι το heads-up display, το Active Cruise Control, προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας, αυτόματο φρενάρισμα αποφυγής σύγκρουσης και άλλα.

Κατά το λανσάρισμα της ανανεωμένης BMW X1 θα προσφέρεται με τους εξής κινητήρες:

-          2.0 4κύλινδρος diesel 150 ίππους και 330 Nm ροπής

-          2.0 4κύλινδρος diesel 190 ίππους και 400 Nm ροπής

-          2.0 4κύλινδρος diesel 231 ίππους και 450 Nm ροπής

-          2.0 4κύλινδρος βενζίνης 192 ίππους και 280 Nm ροπής

Αργότερα (μέσα στο έτος), το ανανεωμένο crossover θα εφοδιάζεται και με τους 3κύλινδρους 1.5 diesel και βενζίνης κινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν 116 PS (για το sDrive16d) και 136 PS (για το sDrive18i) αντίστοιχα. Αναλόγως με την έκδοση, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει ένα νέο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και ένα νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο Steptronic. Είναι πλέον προσθιοκίνητο (μιας και βασίζεται σε νέο πλατφόρμα), ενώ υπάρχει το σύστημα τετρακίνησης στις ακριβότερες εκδόσεις.

Η νέα BMW X1 θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της στην γερμανική αγορά τον Οκτώβριο, χωρίς όμως να αναφέρεται τιμή εκκίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...