Ford Adaptive Steering για πιο άνετη οδήγηση

Νέα τεχνολογία που βελτιώνει την αίσθηση του τιμονιού σε όλες τις ταχύτητες, αυξάνοντας την ευκολία ελιγμών και την οδηγική ευχαρίστηση

  • -
  • -

Μία νέα τεχνολογία για το σύστημα διεύθυνσης που κάνει πιο εύκολους τους ελιγμούς σε χαμηλές ταχύτητες και περιορισμένους χώρους, θα λανσάρει η Ford μέσα στο 2015. Αλλά και στις υψηλότερες ταχύτητες, η νέα τεχνολογία υπόσχεται καλύτερη ευελιξία και οδηγική απόλαυση. Το Adaptive Steering μεταβάλλει το λόγο υποπολλαπλασιασμού μεταξύ των ενεργειών του οδηγού στο τιμόνι – αριθμός περιστροφών – και της γωνίας διεύθυνσης των εμπρός τροχών. Στα παραδοσιακά μοντέλα, ο λόγος υποπολλαπλασιασμού είναι σταθερός. Με το νέο Adaptive Steering της Ford, ο λόγος υποπολλαπλασιασμού μεταβάλλεται συνεχώς σύμφωνα με την ταχύτητα του οχήματος, βελτιστοποιώντας την κατευθυντικότητα σε ό λες τις συνθήκες. Στις χαμηλότερες ταχύτητες, όπως π.χ. κατά την είσοδο σε χώρο στάθμευσης ή σε ελιγμούς σε περιορισμένο χώρο, το Adaptive Steering στρίβει τους τροχούς περισσότερο με λιγότερη περιστροφή του τιμονιού. Αντίθετα, στις υψηλές ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου, το σύστημα βελτιστοποιεί περαιτέρω την απόκριση του τιμονιού, επιτρέποντας στο όχημα να αντιδρά πιο ομαλά και με ακρίβεια στις εντολές του οδηγού.

Το σύστημα της Ford διαφέρει από τα αντίστοιχα που υπάρχουν ήδη σε κάποια ακριβά μοντέλα επειδή τοποθετείται μέσα στο τιμόνι χωρίς να απαιτεί την οποιαδήποτε αλλαγή στο παραδοσιακό σύστημα διεύθυνσης ενός οχήματος. Ο ενεργοποιητής – ένας ηλεκτρικός μηχανισμός και ένα σύστημα γραναζιών - μπορεί να ‘προσθέσει ή να αφαιρέσει’ ποσοστό των εντολών του οδηγού.

Το Adaptive Steering θα διατίθεται σε επιλεγμένα μοντέλα της Ford από τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Το σύστημα εξελίχθηκε σε συνεργασία με την εταιρία Takata, κορυφαίο προμηθευτή συστημάτων διεύθυνσης και ασφάλειας οχημάτων και εταίρο της Ford στο πλαίσιο Aligned Business Framework.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...