13χρονος Έλληνας στο Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014

Ο Νότης Παπαπαύλου ρίχνεται στη μάχη για το χρυσό εισιτήριο που θα του εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων αναβατών Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014

  • -
  • -

Ανάμεσα σε 102 ανερχόμενα ταλέντα της πίστας από 27 χώρες, μια ελληνική συμμετοχή δίνει ελπίδες για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα νέων αναβατών στο κόσμο. Ο λόγος για τον Νότη Παπαπαύλου ο οποίος δέχτηκε πριν από λίγες μέρες την πρόσκληση συμμετοχής στην παγκόσμια επιλογή νέων αναβατών ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών για το Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014. Αυτή την ώρα ο 13χρονος ταλαντούχος αναβάτης μοτοσικλέτας βρίσκεται στην Ανδαλουσία, στην πίστα Monteblanco, εκεί όπου διεξάγεται από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου το Selection Event από το οποίο 10 έως 14 νεαροί riders θα πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Με την υποστήριξη όλου του μηχανοκίνητου κόσμου της χώρας μας και με σκοπό να οδηγήσει χωρίς άγχος, αποδεικνύοντας στους τέσσερις αυστηρούς κριτές τις οδηγικές του ικανότητες, ο Νότης ξυπνά την ελπίδα ότι από τη νέα σεζόν στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος Red Bull MotoGP Rookies Cup θα βλέπουμε την ελληνική σημαία στο κράνος και τη φόρμα ενός εκ των διεκδικητών της πρώτης θέσης. «Ασφαλώς και δε θεωρώ πως είμαι παιδί-θαύμα! Αυτά τα λιγοστά βήματα που έχουν γίνει ως τώρα έχουν γίνει με δουλειά και προπόνηση. Άλλωστε αν αναγνώριζα κάτι τέτοιο στον εαυτό μου θα θεωρούσα ότι ήδη είμαι πολύ ψηλά και δε θα είχα την ανάγκη να προσπαθώ» δήλωσε πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξή του στο redbull.gr, o μαθητής γυμνασίου και επίδοξος βασιλιάς της πίστας, Νότης Παπαπαύλου.

O Νότης γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2000 στην Αθήνα και σε ηλικία 5 ετών είχε την πρώτη του επαφή με μοτοσικλέτα motocross, «παίζοντας» σε έρημα χωράφια, με τη βοήθεια του πατέρα του. Το 2007 είχε την πρώτη του επαφή με την πίστα, με τις μικροσκοπικές mini bikes, στους αντίστοιχους αγώνες που διοργανωνόταν τότε στη χώρα μας. Το έμφυτο ταλέντο του αποδείχθηκε αμέσως και το 2009 ξεκίνησε τις προπονήσεις με μια λίγο μεγαλύτερη μοτοσικλέτα, την Honda NSF100. Οι εξαιρετικές του επιδόσεις οδήγησαν την οικογένειά του στην απόφαση την επόμενη χρονιά σε ηλικία 10 χρόνων, να αγωνιστεί στο αντίστοιχο ιταλικό πρωτάθλημα, αφού στη χώρα μας δεν υπήρχε κάποια ανάλογη μορφή αγώνων. Το 2012 ανέβηκε τέσσερις φορές στο βάθρο των νικητών, στην 3η θέση και διεκδίκησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Φέτος αναδείχθηκε κυπελλούχος του εγχώριου νεοσύστατου MiniGP Cup 2013 και στόχος της προετοιμασίας του, με τη συνέχιση της συμμετοχής του στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και με προπονήσεις στην Ελλάδα, ήταν η συμμετοχή στην Παγκόσμια Επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2014, όπως και έγινε!

Δείτε εδώ τη συνολική λίστα των συμμετεχόντων στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event 2013.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...