Opel Meriva facelift 2014

Παρουσιάστηκε η ανανεωμένη εκδοχή του Opel Meriva, με μικρές αλλαγές στην εμφάνιση και μεγαλύτερες κάτω από το εμπρός καπό

  • -
  • -

Δεν είναι πως έχει γίνει αγνώριστο. Λίγο ο προφυλακτήρας εμπρός, οι νίκελ λεπτομέρειες γύρω από τους προβολείς ομίχλης και τα φώτα ημέρας που αποτελούνται από led’s και λίγο τα πίσω φωτιστικά σώματα-led’s και αυτά- που χωρίς να έχει αλλάξει το σχήμα τους, έχει αλλάξει η διαμόρφωσή τους, η ανανέωση της εικόνας του Meriva είναι γεγονός. Οι «λεπτομέρειες» που κάνουν τη διαφορά στην εμφάνιση, ταιριάζουν πάρα πολύ καλά στη συνολική εικόνα του μοντέλου της Opel με τις suicide πίσω πόρτες. Στην καμπίνα των επιβατών, αυτό που κάνει τη σημαντικότερη διαφορά είναι η έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό του ανανεωμένου IntelliLink, που υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες του multimedia συστήματος, μέσω του οποίου ελέγχονται τόσο λειτουργικά που αφορούν το αυτοκίνητο, όσο και τέτοια που έχουν να κάνουν με την ψυχαγωγία των επιβατών.

Η σημαντική ανανέωση έχει να κάνει με τους κινητήρες που εφοδιάζουν το μικρό MPV. Ο CDTI των 1,7 λίτρων αντικαθίσταται από το νεότευκτο 1.600άρη αντίστοιχο που είδαμε για πρώτη φορά στο νέο Zafira. Ο νέος diesel καλύπτει τις νόρμες της Euro 6, έχει σημαντικά πιο πολιτισμένη λειτουργία, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζεται πιο οικονομικός (κατά 10%). Η μέγιστη απόδοσή του είναι 136 ίπποι και 32,6 kgm ροπής, ενώ η μέση κατανάλωση είναι μόλις 4,4 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές CO2 να είναι 116 γρ./χλμ.

Η γκάμα των κινητήρων με τους οποίους θα συνεχίσει το μοντέλο την εμπορική του πορεία, περιλαμβάνει τον 4κύλινδρο των 1,4 λίτρων με απόδοση που κυμαίνεται από τους 120 έως τους 140 ίππους. Ανανέωση έχουν υποστεί και τα κιβώτια ταχυτήτων 5 και 6 σχέσεων, τα οποία πλέον εμφανίζονται βελτιωμένα σε ακρίβεια. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...