Ανάκληση 1089 Yaris στην Ελλάδα

Για αντικατάσταση της ηλεκτρικής υποβοήθησης στο τιμόνι

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA Yaris / Verso S.

Ο προληπτικός έλεγχος και η αντικατάσταση της μονάδας ελέγχου ηλεκτρικής υποβοήθησης αφορά 1089 οχήματα, παραγωγής από 5 Αυγούστου 2010 έως 21 Μαρτίου 2012. Κατά την διαδικασία κατασκευής της μονάδας ελέγχου ηλεκτρικής υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης των εμπλεκόμενων οχημάτων ενδέχεται να έχει εγκλωβιστεί υγρασία στους ακροδέκτες του ρελέ, το οποίο τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα του συστήματος, και ως αποτέλεσμα αυτού να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα. Σε αυτή την περίπτωση, η μονάδα ελέγχου δύναται να ανιχνεύσει τιμές τάσης στο κύκλωμα εκτός προδιαγραφών διακόπτοντας την λειτουργία υποβοήθησης του τιμονιού, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση προειδοποιητικής λυχνίας και ηχητικής ειδοποίησης στον πίνακα οργάνων. Υπό αυτές τις συνθήκες, αυξάνεται η σκληρότητα του τιμονιού κατά την περιστροφή του. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει η αντικατάσταση της εν λόγω μονάδας ελέγχου ηλεκτρικής υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης με βελτιωμένη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808000 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...