10 πράγματα που δεν αφήνουμε ποτέ στο αυτοκίνητο – Ποια μπορεί να βλάψουν την υγεία;

Το αυτοκίνητο όσο κι αν θεωρείτε προσωπικός μας χώρος, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως δεύτερο σπίτι και μερικά αντικείμενα απαγορεύεται να τα αφήνουμε μέσα.

  • -
  • -

Δεν αποτελεί μυστικό, πως η πλειοψηφία των οδηγών θέλοντας και μη, πολλές φορές αντιμετωπίζουν το αυτοκίνητο τους ως πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο ή πολύ απλά βαριούνται να μεταφέρουν πράγματα από μέσα που μπορεί να τους χρειαστούν ξανά άμεσα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτό αυτό, αλλά υπάρχουν και άλλες που σίγουρα θα πρέπει να το αποφύγουμε για πληθώρα λόγων. Υπάρχει κάτι που να σας έρχεται πρώτο στο μυαλό; Πάμε να δούμε 10 βασικά πράγματα και αν κάτι που σκέφτεστε λείπει, γράψτε το μας από κάτω σε σχόλιο.

1. Φαγητό

fagito

Ιδανικά οτιδήποτε φαγώσιμο καλό θα ήταν να μην μείνει εντός του αυτοκινήτου διότι είναι πολύ πιθανό να χαλάσει – ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών – και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα δυσάρεστο. Από άσχημες μυρωδιές, μέχρι και τροφική δηλητηρίαση μπορεί να προκύψει εάν δεν είμαστε προσεκτικοί και καταναλώσουμε κάτι που μπορεί να έχει χαλάσει και να μην το έχουμε καταλάβει.

2. Ηλεκτρονικές συσκευές

tablet

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να αποφεύγετε το να αφήσετε την οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή μέσα στο αυτοκίνητο, είναι για να αποτρέψετε τον οποιοδήποτε «ελαφροχέρι» από το να θελήσει να το πάρει για το σπίτι. Και όχι το πορτμπαγκάζ δεν είναι λύση. Επίσης, άλλος ένας βασικός λόγος είναι διότι οι υψηλές θερμοκρασίες που αναφέραμε και παραπάνω μπορεί να προκαλέσουν ζημιά σε κινητά, laptop, tablet κτλ.

3. Φάρμακα

farmaka

Λογικά το έχετε πιάσει το νόημα. Η ζέστη είναι το μεγαλύτερο κακό μέσα σε ένα κλειστό αυτοκίνητο. Όπως είναι φυσικό λοιπόν, απαγορεύεται κατηγορηματικά να αφήνουμε την οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή μέσα στο όχημα, καθώς η χημική της δομή μπορεί να επηρεαστεί και σαν αποτέλεσμα να μην είναι αποτελεσματική ή ακόμη χειρότερα επικίνδυνη για την υγεία.

4. Εύφλεκτα υλικά

sprei

Χρειάζεται κάποια παραπάνω εξήγηση; Αν δεν θέλουμε να βρούμε το αυτοκίνητο μας «λαμπαδιασμένο» όταν γυρίσουμε, ειδικά το καλοκαίρι με την ζέστη καλό θα ήταν το οτιδήποτε εύφλεκτο όπως σπρέι ή κάτι αντίστοιχο να παραμένει εκτός.

5. Σημαντικά έγγραφα

diavatirio

Ταυτότητες, διαβατήρια ή άλλα σημαντικά έγγραφα, προσωπικά και μη, πρέπει να σίγουρα να μην μένουν μέσα στο αυτοκίνητο, διότι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Πρέπει πάντα να βρίσκονται σε ασφαλές μέρος, γιατί πολλές φορές μπορεί να μην αντικαθίστανται ή η διαδικασία να είναι μεγάλη ταλαιπωρία.

6. Μπουκαλάκι με νερό

nero

Όσο λογικό κι αν φαίνεται σε πολλούς το να έχουν πάντα ένα μπουκαλάκι νερό μέσα στο αυτοκίνητο για ώρα ανάγκης, δυστυχώς ισχύει το ίδιο που ισχύει και με τα υπόλοιπα φαγητά. Μπορεί το ίδιο το νερό να μην χαλάει, αλλά το πλαστικό μπουκαλάκι στο οποίο βρίσκεται μέσα μια χαρά μπορεί να επηρεαστεί από τη ζέστη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλοιώνεται και πολλά στοιχεία -συνήθως βλαβερά- να περνούν μέσα στο νερό που εμείς θα καταναλώσουμε μετά.

Δείτε ακόμη: Τα 5+1 πράγματα που πρέπει να έχει μια μαμά στο αυτοκίνητο

7. Κατοικίδια και φυτά

skilos

Θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι δεδομένο, αλλά το να αναφερθούμε ξανά σε αυτό δεν βλάπτει. Εννοείται πως δεν αφήνουμε τον οποιοδήποτε ζωντανό οργανισμό μέσα στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα, διότι οι συνέπειες μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες. Είτε πρόκειται για μωρό, είτε για παιδί, είτε για σκυλί, είτε για γατί, είτε ακόμη και για φυτό, δεν πρέπει ποτέ να μένει μέσα στο αυτοκίνητο κλεισμένο!

8. Αντιηλιακό

8

Όσο μεγάλη ειρωνεία κι αν είναι, για το αντιηλιακό ισχύει ότι είπαμε και για τα φάρμακα παραπάνω. Εάν μείνει στο αυτοκίνητο, η ζέστη μπορεί να το αλλοιώσει και να μειώσει την αποτελεσματικότητα του κατά τις ακτίνες του ήλιου.

9. Μουσικά όργανα

9

Τα μουσικά όργανα, λόγω της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται εντός του αυτοκινήτου μπορεί να επηρεαστούν στο πως λειτουργούν, στον τόνο τους, ακόμη και να καταστραφούν.

Δείτε ακόμη: Τα 3 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από το αυτοκίνητό σου

10. Κρασί και αλκοόλ

10

Σε περίπτωση που σκοπεύετε να αφήσετε κάποιο αλκοολούχο ποτό ή ένα μπουκάλι κρασί στο αυτοκίνητο, καλό θα ήταν να το αποφύγετε. Οι έντονες αλλαγές θερμοκρασίας μπορεί να τα επηρεάσουν, τόσο γευστικά, ενώ μπορεί να αλλοιωθεί και η ποιότητα τους.

Εσείς τι λέτε; Υπάρχει κάτι άλλο που δεν θα έπρεπε ποτέ να μένει μέσα στο αυτοκίνητο;