Το πρόστιμο που δεν γνωρίζει κανείς οδηγός στην Ελλάδα

Όποιος έχει γνώση αυτής της διάταξης του ΚΟΚ ή είναι νομοθέτης ή πρέπει να προσληφθεί άμεσα στο υπουργείο Μεταφορών για σύμβουλος.

  • -
  • -

Σε κάθε χώρα του κόσμου, η νομοθεσία σχετικά με την οδική συμπεριφορά, τη δημόσια κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ζώων στο οδικό δίκτυο είναι πάνω κάτω η ίδια. Φυσικά, ανάλογα το κράτος υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις αλλά και ορισμένοι παράξενοι νόμοι. Ένας από αυτούς συναντάται και στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 12 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με τους Οδηγούς, στην παράγραφο 1, αναφέρεται πως «Κάθε κινούμενο όχημα ή συνδυασμός οχημάτων επιβάλλεται να έχει οδηγό».

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/39de9ffd440cf3bff849c0df91a7ec9f.jpg

Με απλά λόγια, ο ελληνικός ΚΟΚ λέει πως απαγορεύεται η κίνηση αυτοκινήτου χωρίς οδηγό. Το πως μπορεί να συμβεί αυτό δεν διευκρινίζεται. Πιθανότατα, η νομοθεσία εννοεί ότι, αν για παράδειγμα ένα όχημα ακινητοποιηθεί από βλάβη, τότε δεν μπορεί να το σπρώξει κάποιος, αν δεν βρίσκεται κάποιος άλλος πίσω από το τιμόνι.

Δείτε ακόμη: Οι πιο παράξενοι νόμοι του ΚΟΚ παγκοσμίως - Ένας είναι ελληνικός

Σε περίπτωση που η αστυνομία αντιληφθεί κάτι τέτοιο, βεβαιώνει διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και επιβάλλει αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες.