Η πινακίδα που παραβιάζουν οι μισοί οδηγοί στην Ελλάδα - Δείτε τι σημαίνει

H παραβίαση της συγκεκριμένης πινακίδας είναι αιτία πολλών ατυχημάτων, ενώ το πρόστιμο είναι τσουχτερό!

  • -
  • -

Μεγάλο μέρος των ατυχημάτων, ειδικά στον αστικό κύκλο, οφείλονται στην παραβίαση πινακίδων σήμανσης. Πολλές φορές, οι οδηγοί των οχημάτων δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή, με τις συνέπειες να είναι πολλές φορές καταστροφικές. Επιπλέον, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που οι οδηγοί δεν γνωρίζουν κάποια από τα σήματα που υπάρχουν στους δρόμους. Κάτι που φυσικά είναι ακόμα χειρότερο…

Δείτε ακόμη: Ο παραβάτης της χρονιάς! 

Μια περίπτωση αυτού του είδους είναι το σήμα της υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας. Πρόκειται για το γνωστό ανάποδο τρίγωνο, το οποίο συναντάμε σε πολλές διασταυρώσεις ή και πλατείες. Η συγκεκριμένη πινακίδα σημαίνει πως στο σημείο που τοποθετείται, οι οδηγοί πρέπει να παραχωρούν την προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται στην άλλη οδό. Είτε έρχονται από δεξιά, είτε από αριστερά!

Σε αντίθεση με το STOP, ο οδηγός δεν είναι υποχρεωμένος να ακινητοποιήσει το όχημα του, αλλά να μειώσει σημαντικά ταχύτητα έτσι ώστε να βεβαιωθεί πως δεν υπάρχει διερχόμενο όχημα. Μάλιστα, η παραβίαση του σήματος υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας έχει αντίστοιχο πρόστιμο με την παραβίαση του STOP! Κάτι που μεταφράζεται σε 700€, αφαίρεση άδειας οδήγησης και πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες, αλλά και 9 βαθμούς ποινής!