Με ποια παράβαση μπορεί να μπεις φυλακή για 1 χρόνο;

Χωρίς το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο όχημα δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις. Αν το παραποιήσεις, τότε ο νόμος επισύρει πολύ βαριά ποινή.

  • -
  • -

Με βάση το Άρθρο 90 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν επιτρέπεται σε κανένα μηχανοκίνητο όχημα, να κυκλοφορεί οπουδήποτε στη χώρα, αν δεν φέρει τις πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, οι οποίες χορηγήθηκαν νόμιμα από το υπουργείο Μεταφορών.

Η αντικατάσταση των πινακίδων απαγορεύεται για οποιοδήποτε λόγο, όπως και η ιδιωτική κατασκευή πινακίδων κυκλοφορίας, όπως και η χρήση, πώληση και αγορά παραποιημένων πινακίδων. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια πινακίδα κυκλοφορίας σε άλλο όχημα από στην οποία έχει δηλωθεί, είτε ανήκει σε σένα είτε σε κάποιον άλλο.

Δες εδώ την παράβαση που κάνουν οι περισσότεροι και έχει πρόστιμο 700 €

Σε περίπτωση που εντοπιστείς να έχεις παραβιάσει κάτι από τα παραπάνω ή υποβάλλεις ψευδή στοιχεία για τη λήψη ανταλλακτικών πινακιδίων για το σκοπό παράνομης χρησιμοποίησης τους, η νομοθεσία προβλέπει φυλάκιση μέχρις 1 έτους.

paravasi

Τι γίνεται αν έχω μόνο τη 1 πινακίδα στο αυτοκίνητο

Αν κυκλοφορήσεις στον δημόσιο δρόμο με όχημα το οποίο δεν έχει τοποθετημένες και τις δύο πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, οι οποίες έχουν νόμιμα χορηγηθεί, τότε τιμωρείσαι με διοικητικό πρόστιμο 300 €. Το ίδιο πρόστιμο ισχύει και στην περίπτωση που το αυτοκίνητό σου φέρει πινακίδες που δεν είναι, για οποιονδήποτε λόγο, ευκρινώς ορατές ή αναγνωρίσιμες από τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων ή έχεις τοποθετεί επ’ αυτών μη αντανακλαστικό υλικό.