Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: 5 ασφαλή οικογενειακά με 15.000 €

Στην αναζήτηση ενός σύγχρονου, ασφαλούς οικογενειακού αυτοκινήτου με τιμή έως και τις 15.000 €, η αγορά των μεταχειρισμένων δίνει εξαιρετικές λύσεις.

  • -
  • -

Πολλοί υποψήφιοι αγοραστές έχουν βρεθεί στη θέση να ψάχνουν για καινούργια αυτοκίνητα, αλλά να διαπιστώνουν ότι οι τιμές έχουν εκτοξευτεί στα ουράνια. Στις περισσότερες φορές όμως, η απόκτηση ενός οχήματος δεν γίνεται από επιλογή, αλλά από ανάγκη. Και η έλευση ενός παιδιού, αποτελεί σίγουρα μια πρώτης τάξεως αιτία για να μπει πωλητήριο στο παλιό αυτοκίνητο, με σκοπό να αγοραστεί ένα νεότερο, πιο ασφαλές και φυσικά, μεγαλύτερο μοντέλο. Τι γίνεται όμως αν το budget δεν επαρκεί με τίποτα για ένα καινούργιο οικογενειακό;

Οι παραχωρήσεις που θα κληθεί να κάνει κάποιος, είναι λιγότερες από ότι νομίζει. Για την ακρίβεια, με περίπου 15.000 € υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ενός σύγχρονου αυτοκινήτου με πολύ καλή ασφάλεια, επαρκείς χώρους και νέες τεχνολογίες, όπως συνδεσιμότητα με smartphones και ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Εννοείται ότι τα πλήρη σετ αερόσακων, βασικών ηλεκτρονικών (ABS, ESP κλπ) θεωρούνται δεδομένα. Το μόνο «αλλά»; Ότι δεν μιλάμε για καινούργιο, αλλά για μεταχειρισμένο. Ε, και;

Ford Focus 2017

To πάντα επίκαιρο Ford Focus ξεχωρίζει για τη διασκεδαστική οδική συμπεριφορά του και τον πλήρη εξοπλισμό. Σε τιμές γύρω από τις 15.000 € βρίσκουμε μοντέλα του 2017 και μάλιστα, σε πλειάδα κινητήρων, από τετρακύλινδρα turbodiesel μέχρι τρικύλινδρους turbo βενζινοκινητήρες με υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση. Το πορτμπαγκάζ δεν είναι ανάμεσα στα δυνατά του σημεία, όμως συνοδεύεται από μια πρακτική και καλοφτιαγμένη καμπίνα που με άνεση φιλοξενεί τέσσερις ενήλικους επιβάτες.

Peugeot 308 2018

Η δεύτερη γενιά του Peugeot 308 ήταν ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, με τη λεγόμενη… γαλλική ποιότητα κύλισης, σύγχρονο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, αλλά και μια πλήρη γκάμα κινητήρων. Τα μοντέλα του 2018 είναι στη facelift εκδοχή του μοντέλου, με μικρές αλλαγές που το ανανέωσαν στα σημεία. Στην Ελλάδα πούλησε κυρίως με τον τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech και με τον τετρακύλινδρο diesel 1.6 BlueHDi που στη συνέχεια, αντικαταστάθηκε από ένα νεότερο μοτέρ πετρελαίου 1.5 λίτρων.

SEAT Leon 2017

Η πρόταση της SEAT στα μικρομεσαία οικογενειακά έχει γνωρίσει την επιτυχία σε όλες τις γενιές του. Η τρίτη κατά σειρά, πούλησε πολύ στη χώρα μας και αποτελεί μια ιδανική επιλογή στην κατηγορία. Μάλιστα, στο φάσμα των 15.000 € βρίσκονται οι κορυφαίες σε επίπεδο εξοπλισμού εκδόσεις, ακόμη και αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο, πολλά extra ή πολύ λίγα χιλιόμετρα. Ο αγοραστής μπορεί να εξαντλήσει το budget των 15.000 ευρώ και να πάρει ένα πολύ καλό Leon ή να κινηθεί σε πιο φθηνά αυτοκίνητα και να κρατήσει τα ρέστα.

Volkswagen Golf 2017

Λίστα με μικρά οικογενειακά, χωρίς Volkswagen Golf, δεν γίνεται. Πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μοντέλα, με άριστη μεταπωλητική αξία και πολύ καλό σκορ σχεδόν σε όλους τους τομείς. Η έβδομη γενιά του γερμανικού hatchback, βασισμένη στην πλατφόρμα MQB, έγινε επιτυχία χάρη στην πολύ καλή χωροταξική εκμετάλλευση, τις τεχνολογίες, την ασφάλεια και την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Τα περισσότερα αυτοκίνητα πουλήθηκαν με τον άκρως οικονομικό σε κατανάλωση diesel 1.6 TDI των 116 ίππων.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα SUV με 15.000 € για διακοπές!

Volvo V40 2016

Αφού αναφερόμαστε σε «ασφαλή οικογενειακά» δεν γίνεται να μη συμπεριλάβουμε ένα Volvo. Το V40 γνώρισε επιτυχία στην Ελλάδα λόγω των πολύ λογικών τιμών του, τον νεανικό σχεδιασμό και φυσικά, το όνομα-εγγύηση της μάρκας. Προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και για όσους ζητούν κάτι λίγο πιο ψηλό, σε παρόμοιο επίπεδο τιμής βρίσκεται η crossover εκδοχή του μοντέλου με το όνομα V40 Cross Country. Ιδανική περίπτωση, ο τετρακύλινδρος 1.500άρης βενζινοκινητήρας της έκδοσης T3 με 152 ίππους και αυτόματο κιβώτιο. Αν είναι και Cross Country, ακόμα καλύτερα!