5 μεταχειρισμένα οικογενειακά 4x4 SUV με 7.500 €

Ακόμη και με περιορισμένο budget, στην αγορά μεταχειρισμένων υπάρχουν κάμποσες επιλογές ευρύχωρων SUV με τετρακίνηση και αξιόπιστους κινητήρες βενζίνης.

  • -
  • -

Πάρα πολλοί αγοραστές έχουν αρχίσει να στρέφονται στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές των καινούργιων. Ωστόσο, πολλές φορές υπάρχουν και εκείνοι που ζητούν ακόμη φθηνότερες προτάσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Ακριβώς εκεί απευθύνεται η συγκεκριμένη λίστα μας, η οποία περιλαμβάνει τετρακίνητα οικογενειακά SUV με τιμή έως 7.500 €! Τα συγκεκριμένα μοντέλα υπήρξαν πολύ δημοφιλή στη χώρα μας, άρα είναι πολλές και οι επιλογές στην αγορά. Προφανώς δεν μιλάμε για αυτοκίνητα που ενσωματώνουν τις τελευταίες λέξεις της τεχνολογίας, ούτε σύγχρονες προτάσεις λίγων χρόνων.

Ακόμη κι έτσι πάντως, υπάρχουν τα βασικά, όπως πλήρη σετ αερόσακων, ABS και στις περισσότερες περιπτώσεις, ESP. Επίσης, φέρουν αρκετά ανθεκτικά αμαξώματα, εξασφαλίζοντας ένα ιδιαίτερα αποδεκτό επίπεδο παθητικής ασφάλειας για τους επιβάτες. Από τη μεριά του αγοραστή, θα χρειαστεί εκτενής έλεγχος της «υγείας» του οχήματος σε κινητήρα, κιβώτιο, τετρακίνηση και δομή αμαξώματος, όπως και έλεγχος γνησιότητας χιλιομέτρων. Πάντως, μη περιμένει κανείς να βρει οικογενειακό SUV 15ετίας με 70.000 χλμ. Τέτοιες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες και συνήθως, ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά αν πρόκειται για «απάτη» ή πραγματικότητα.  

Nissan Qashqai 2007

Λίστα μεταχειρισμένων SUV χωρίς Nissan Qashqai, απλώς δεν υφίσταται! Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε την πρώτη γενιά του μοντέλου, στην εκδοχή με τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων. Συνδυάζεται με τετρακίνηση, έχει επαρκείς χώρους για να ικανοποιήσει οικογένειες και φυσιολογική κατανάλωση καυσίμου, τουλάχιστον στις εκτός πόλης διαδρομές. Φυσικά, εκείνοι που προτιμούν τις φορολογικές ελαφρύνσεις από την τετρακίνηση, μπορούν να επιλέξουν την λιγότερο ισχυρή εκδοχή με τον κινητήρα των 1.6 λίτρων για χαμηλά τέλη κυκλοφορίας και μικρότερο τεκμήριο.

Subaru Forester 2007

Το Subaru Forester στις πρώτες γενιές του αποτελούσε σημείο αναφοράς δυνατοτήτων εκτός ασφάλτου, αλλά και οδικής συμπεριφοράς. Μέχρι το «ταβάνι» των 7.500 €, οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις. Η πρώτη έχει ατμοσφαιρικό κινητήρα 2.0 λίτρων με 158 ίππους, η δεύτερη turbo κινητήρα 2.0 λίτρων με 177 ίππους και η τρίτη, turbo κινητήρα 2.5 λίτρων με 211 ή 230 ίππους. Το ατμοσφαιρικό υστερεί ελαφρώς σε επιδόσεις, ενώ τα turbo Forester XT είναι εξαιρετικά, αλλά με υψηλή κατανάλωση καυσίμου. Επίσης, ο 2.5 αντιμετωπίζει μερικά ζητήματα αξιοπιστίας.  

Suzuki Grand Vitara 2008

Με το Vitara, η Suzuki δημιούργησε μεγάλη παράδοση στην SUV κατηγορία. Στη δεύτερη και την τρίτη γενιά του γνωρίσαμε και το Grand Vitara, όπως το μοντέλο που βρίσκεται στη λίστα μας. Να τονίσουμε ότι στην Ελλάδα γνώρισε επιτυχία κυρίως στις εκδόσεις των 1.6 και 2.0 λίτρων. Το μοντέλο με τον κινητήρα των 1.6 λίτρων είναι τρίθυρο και με μόνιμη τετρακίνηση, ενώ το 2λιτρο εκτός από μεγαλύτερη ισχύ, προσφέρει το πεντάθυρο αμάξωμα και κατ’επιλογή τετρακίνηση για χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου στην καθημερινότητα. Προφανώς, για οικογενειακή χρήση ενδείκνυται το πεντάθυρο μοντέλο.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα 4x4 με 10.000 €

Suzuki SX4 / FIAT Sedici 2010

Εδώ έχουμε τα «δίδυμα» των Suzuki και FIAT, τα SX4 και Sedici. Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, με αφορμή τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιταλίας το 2006. Το 2009, τα δύο SUV ανανεώθηκαν για να παραμείνουν επίκαιρα. Ο μεγάλος «αντίλογος» που παραθέτουν είναι ότι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας, δίνουν προτεραιότητα στην επιβατική φύση τους και όχι στην 4x4 λογική. Άρα, έχουμε ένα σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης, συγκρατημένη κατανάλωση καυσίμου, άνεση και κινητήρα με «λογική» χωρητικότητα, άρα προσιτά τέλη κυκλοφορίας και χαμηλό τεκμήριο.

Toyota RAV4 2007

Για πολλούς, το Toyota RAV4 είναι ο ιδρυτής της κατηγορίας των SUV, περίπου τρεις δεκαετίες πίσω. Από τότε τα αυτοκίνητα της κατηγορίας έχουν αλλάξει πολύ, όμως το ιαπωνικό μοντέλο πάντα είναι επίκαιρο. Όπως όλα τα Toyota, έτσι και το RAV4, γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα. Δεν συνοδεύεται από μικρούς σε χωρητικότητα κινητήρες, όμως ο 2λιτρος τα καταφέρνει εξαιρετικά στον τομέα της αξιοπιστίας. Εκεί που… ζορίζει τον ιδιοκτήτη, είναι στην κατανάλωση, ωστόσο αυτό είναι κάτι που περιμένεις από ένα SUV τόσων χρόνων. Ανάμεσα στα θετικά του συγκαταλέγονται και οι πολύ καλοί χώροι για επιβάτες και αποσκευές.