5 μεταχειρισμένα αυτόματα οικογενειακά με 10.000 €

Με τους απαραίτητους χώρους, αλλά και αυτόματο κιβώτιο για μέγιστη άνεση, αυτά τα οικογενειακά αυτοκίνητα δεν στοιχίζουν πολύ αλλά καλύπτουν διάφορες ανάγκες!

  • -
  • -

Τα μεταχειρισμένα οικογενειακά αυτοκίνητα που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, είναι αναρίθμητα. Παλαιότερα ή πιο καινούργια, φθηνά ή πιο ακριβά, με πολλούς ή πάρα πολλούς χώρους, οι προτάσεις είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα. Τα μοντέλα που είναι λίγο πιο δυσεύρετα όμως, είναι τα αυτόματα οικογενειακά, σε ένα φάσμα τιμής μέχρι περίπου τις 10.000 €. Το αυτόματο κιβώτιο προσθέτει πόντους άνεσης στην καθημερινότητα ή το ταξίδι, όμως υπάρχει το τίμημα των λιγότερων διαθέσιμων επιλογών.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε μεταχειρισμένα αυτόματα αυτοκίνητα, που μπορεί να βρει κανείς με περίπου 10.000 € στην… τσέπη. Φροντίσαμε να επιλέξουμε μοντέλα μετά από το 2010, ώστε να ενσωματώνουν κάποια απαραίτητα στοιχεία ασφάλειας και να πληρούν τις οικογενειακές προδιαγραφές, ενώ δεν περιοριστήκαμε αποκλειστικά σε μια κατηγορία μοντέλων, για αυτό και τα πέντε που συγκεντρώσαμε, έχουν διαφορετικού τύπου αμάξωμα για να ταιριάζουν καλύτερα σε περισσότερους αγοραστές.

Peugeot 3008 2010 – SUV

Πλέον, τα SUV έχουν γίνει… συνώνυμο των οικογενειακών αυτοκινήτων, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει μια τέτοια επιλογή από τη λίστα. Η πρώτη γενιά του Peugeot 3008 είναι μια ιδιαίτερα αξιόλογη πρόταση στην κατηγορία των περίπου 10.000 €, έχοντας μια πλήρη γκάμα κινητήρων, μεγάλους χώρους και αυτόματες εκδόσεις. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, ενώ η οδική συμπεριφορά του είναι τυπική Peugeot, εμφανίζοντας χαρακτηριστική στιβαρότητα στο ταξίδι και ευελιξία στους επαρχιακούς δρόμους.

Renault Scenic 2011 – Πολυμορφικό

Ανεξάρτητα αν μας… αρέσουν ή όχι, τα πολυμορφικά αυτοκίνητα έχουν να επιδείξουν ασυναγώνιστα επίπεδα πρακτικότητας και χώρων. Πρόκειται για την χαρά του οικογενειάρχη, χωρίς ίχνος υπερβολής, ενώ οι πιο σύγχρονες υλοποιήσεις όπως το Renault Scenic προσθέτουν επίκαιρο εξοπλισμό, αυξημένη ασφάλεια και πιο «εύπεπτη» εμφάνιση. Διατίθεται σε πλειάδα κινητήρων, όμως ο diesel 1.5 dCi ξεχωρίζει στην γκάμα. Φυσικά, προσφέρεται και ως αυτόματο, οπότε μπαίνει σε αυτή τη λίστα μας σαν μια πολύ αξιόλογη επιλογή!

Toyota Prius 2011 – Υβριδικό

Για όσους η υβριδική τεχνολογία αποτελεί σημαντικό παράγοντα αγοράς, τότε το Toyota Prius τρίτης γενιάς αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Έχει σημαντικά βελτιωμένη εμφάνιση συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ το όνομα Toyota εγγυάται αξιοπιστία και εγγυημένη μεταπώληση. Στο Toyota Prius, το αυτόματο κιβώτιο είναι και η μόνη επιλογή, οπότε όποιο και αν βρεθεί στην αγορά «ταιριάζει». Ο βενζινοκινητήρας είναι τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός και η συνολική απόδοση μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα είναι 136 ίπποι.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα οικογενειακά crossovers με 10.000 €

Volkswagen Golf 2010 – Hatchback

Τα hatchback αποτελούν μια παραδοσιακή λύση μικρών οικογενειακών αυτοκινήτων, για εκείνους που δεν έχουν τεράστιες απαιτήσεις σε χώρους και καλύπτονται με μικρότερα αμαξώματα. Το Volkswagen Golf στην έκτη γενιά του πούλησε πολύ, ενώ οι επιλογές με αυτόματο κιβώτιο στην αγορά είναι πάρα πολλές, συγκριτικά με άλλα μικρομεσαία της εποχής. Συνήθως, συνεργάζεται με τον τετρακύλινδρο turbo 1.4 TSI, με 122 ίππους ή 160 ίππους, στην αναβαθμισμένη εκδοχή που συνδυάζει turbo και κομπρέσορα (twincharger). Στο κομμάτι της αξιοπιστίας, ο κινητήρας των 122 ίππων έχει αποδειχθεί πιο ανθεκτικός, οπότε αυτή θα ήταν και η επιλογή μας.

Volvo S60/V60 2012 – Premium sedan/station

Νομίζετε ότι για να αγοράσει κανείς ένα premium αυτοκίνητο της μεσαίας κατηγορίας θα πρέπει να πληρώσει πολλά χρήματα ή να καταφύγει σε ένα παλαιότερο μοντέλο; Λάθος! Το Volvo S60 (ή το station V60) είναι η απόδειξη. Με ελαφρώς περισσότερα χρήματα από τις 10.000 € μπορούν να βρεθούν ιδιαίτερα καλοσυντηρημένα αυτοκίνητα, με πλούσιο εξοπλισμό και αυτόματο κιβώτιο. Φυσικά, σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα, όπως αυτό της ασφάλειας, της ποιότητας και της οδικής συμπεριφοράς, παραμένει γνήσιο Volvo με ό,τι σημαίνει αυτό.