5 μεταχειρισμένα οικογενειακά Crossovers έως 10.000 €

Δεν κοστίζουν μια περιουσία και μπορούν πολύ εύκολα να ανταποκριθούν στον οικογενειακό ρόλο τους. Αυτά τα SUV αξίζουν την προσοχή σας αν αναζητάτε νέο αυτοκίνητο!

  • -
  • -

Η ανάγκη για αυτοκίνητα με μεγάλους χώρους έχει φέρει σε ένα αδιέξοδο τους αγοραστές, οι οποίοι μένουν αποσβολωμένοι όταν αντικρίζουν πόσο κοστίζει ένα νέο οικογενειακό SUV. Τα μεταχειρισμένα SUV όμως, είναι εδώ και μπορούν να δώσουν λύσεις! Ειδικά αν τα ζητούμενα είναι ευρυχωρία, φυσιολογικοί σε κυβισμό κινητήρες και λογικό κόστος αγοράς. Φυσικά, καταλαβαίνετε ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν μπορούν να είναι και καινούργια.

Η χαμηλή τιμή οφείλεται κυρίως στην ηλικία αυτών των μοντέλων, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν κλείσει ήδη τη δεκαετία. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι δεν είναι ασφαλή. Το αμάξωμά τους έχει κατασκευαστεί με σύγχρονα δεδομένα, έχουν πολλά ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και διαθέτουν πλήρη σετ αερόσακων, προστατεύοντας τους επιβάτες στην κακιά στιγμή. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα των οικογενειακών SUV, σε αλφαβητική σειρά.

Dacia Duster 2012

Η επιτυχία του Dacia Duster πρώτης γενιάς ήταν τεράστια. Προσιτό και χωρίς ουσιαστικές ελλείψεις, κατάφερε να πείσει εκατοντάδες χιλιάδες αγοραστές, ειδικά στις τετρακίνητες εκδόσεις του που ουσιαστικά έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Αν ψάξετε στην αγορά μεταχειρισμένων, θα δείτε ότι υπάρχουν πολλά αξιόλογα Dacia Duster σε τιμές χαμηλότερες από 10.000 €. Τα τετρακίνητα, «παίζουν» λίγο πιο ψηλά.

Nissan Qashqai 2008

Περιζήτητο από την πρώτη του κιόλας γενιά, το Nissan Qashqai έγινε συνώνυμο της επιτυχίας και έπεισε τους αγοραστές να επιλέξουν ένα υπερυψωμένο SUV για οικογενειακό τους αυτοκίνητο. Μέχρι τότε, το κοινό των SUV έδινε περισσότερη σημασία στην τετρακίνηση και τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά. Το Nissan Qashqai για την ηλικία του, κρατάει τιμή, όμως είναι βέβαιο ότι θα επιβραβεύσει όποιον το επιλέξει.

Peugeot 3008 2011

Η Peugeot δεν είχε μεγάλη παράδοση στα SUV, όμως το 3008 ήταν μια στρατηγική κίνηση που πέτυχε. Η δεύτερη γενιά του σημείωσε την απόλυτη επιτυχία, αλλάζοντας ριζικά το image της, όμως και η πρώτη γενιά είναι αξιόλογη και μια πολύ καλή επιλογή. Το ευρύχωρο εσωτερικό δίνει λύσεις στις οικογενειακές υποχρεώσεις, ενώ διατίθεται με αρκετούς κινητήρες που ζητούν λίγο καύσιμο και προσφέρουν αρκετά καλές επιδόσεις.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα 4x4 SUV έως 10.000 €

Skoda Octavia Scout 2010

Μια αρκετά διαφορετική επιλογή στην κατηγορία είναι το Skoda Octavia Scout. Δεν έχει παραδοσιακό SUV αμάξωμα αλλά διαθέτει μεγάλη απόσταση από το έδαφος για τις εκτός δρόμου εξορμήσεις, «περιπετειώδη» εμφάνιση και τετρακίνηση. Οι τεράστιοι χώροι του station wagon αμαξώματος αποτελούν ένα έξτρα κίνητρο για εκείνους που έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε χώρο αποσκευών, αλλά και ευρυχωρία.

Volkswagen Tiguan 2009

Η πρώτη γενιά του Volkswagen Tiguan σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην ευρωπαϊκή αγορά. Στη χώρα μας το ίδιο, οπότε θα βρείτε πάρα πολλά στην αγορά μεταχειρισμένων. Ακόμη και σήμερα «στέκεται» πολύ καλά σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, τους χώρους και την ποιότητα κύλισης. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο SUV, το οποίο φυσικά ήταν διαθέσιμο σε πολλές εκδόσεις κινητήρα, αλλά και μετάδοσης, όπως όλα τα Volkswagen.