5 μεταχειρισμένα αυτόματα αυτοκίνητα πόλης με 5.000 €

Ψάχνοντας για ένα προσιτό στην τιμή, αλλά άνετο αυτοκίνητο για κάθε μέρα, η αγορά μεταχειρισμένων μπορεί να δώσει αρκετές απαντήσεις.

  • -
  • -

Τα μεταχειρισμένα αυτόματα αυτοκίνητα γνωρίζουν σημαντική άνθιση, καθώς οι αγοραστές που ψάχνουν ένα φθηνό, αλλά και άνετο όχημα για την καθημερινότητά τους, διαρκώς πολλαπλασιάζονται. Ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων πλεονεκτεί σημαντικά απέναντι σε αντίστοιχο χειροκίνητο, με τον οδηγό να έχει… μια αρμοδιότητα λιγότερη. Η στιγμή που εξαργυρώνεται η αξία της συγκεκριμένης επιλογής, έρχεται κυρίως στις εντός πόλης μετακινήσεις, στις οποίες η κίνηση μοιάζει διαρκώς να αυξάνεται.

Για αυτό, βρίσκουμε 5 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με τιμή όχι μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ, μικρές διαστάσεις και αυτόματο κιβώτιο. Προφανώς οι επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες συγκριτικά με τα τυπικά μοντέλα πόλης που χρησιμοποιούν μηχανικό σασμάν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να βρεθούν αξιόλογες προτάσεις. Εδώ, να σημειώσουμε ότι οι αγοραστές θα πρέπει να ελέγξουν διεξοδικά τη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου, για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκα ποσά επιδιόρθωσης.

Citroen C2 2007

Το Citroen C2 είναι μια τίμια και… δοκιμασμένη λύση στην ελληνική αγορά, καθώς πρόκειται για ένα από τα πολύ επιτυχημένα μοντέλα της supermini κατηγορίας. Δεν ενθουσιάζει σε κανέναν τομέα, αλλά δεν απογοητεύει κιόλας. Κυκλοφόρησαν αρκετά αυτόματα Citroen C2, με την τιμή τους σήμερα ως μεταχειρισμένα να βρίσκεται κάτω από τις 5.000 €. Στα τέλη του 2006 δέχτηκε ένα μικρής έκτασης facelift, οπότε προτείνουμε αυτοκίνητα αυτής της χρονολογίας και μετά.

Nissan Micra 2006

Ακόμη ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο supermini στην Ελλάδα, είναι το Nissan Micra. Η τρίτη γενιά του (K12) δεν έλαβε τα καλύτερα σχόλια για την… αισθητική της, όμως έχει να επιδείξει και πολύ ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως τους χώρους και την πολύ καλή αξιοπιστία. Το Nissan Micra ήταν διαθέσιμο και με αυτόματο κιβώτιο με όφελος στην άνεση οδήγησης, όμως δεν κυκλοφόρησαν τόσες πολλές μονάδες στη χώρα μας, άρα θέλει λίγο ψάξιμο.

Opel Corsa 2008

Το Opel Corsa ανήκει στα παραδοσιακά best sellers της ελληνικής αγοράς. Η τέταρτη γενιά του (Corsa D) πέτυχε εξαιρετικό επίπεδο πωλήσεων, χάρη στη συνολική της ποιότητα και τη νεανική εμφάνιση. Αναλογικά, τα αυτόματα Corsa είναι σαφώς λιγότερα, όμως το επίπεδο ταξινομήσεων ήταν τέτοιο που ακόμη κι αυτά, κάθε άλλο παρά σπάνια είναι. Συνεπώς, με μια γρήγορη αναζήτηση βρίσκεις πολλά Opel Corsa με αυτόματο κιβώτιο.

Δείτε ακόμη: Τα 5 καλύτερα μεταχειρισμένα που παίρνεις με 5.000 €

Smart ForTwo 2011

To Smart ForTwo, για πολλούς είναι το «απόλυτο αυτοκίνητο πόλης». Ο τίτλος αυτός προκύπτει από την αδιαπραγμάτευτη ευελιξία που εξασφαλίζει το κάτω των 3 μέτρων μήκος του. Μπορεί να παρκάρει πραγματικά παντού, ενώ στη δεύτερη γενιά του, όλες οι εκδόσεις (βενζίνη, diesel) ήταν αποκλειστικά αυτόματες. Οι δημοφιλέστερες εκδόσεις ήταν με βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρου και 71 ίππων, με turbo βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρου και 84 ίππων ή diesel 0.8 λίτρων (54 ίπποι), όλοι τρικύλινδροι.

Peugeot 107 2007

Η γνωστή… τριάδα μικρών μοντέλων πόλης, το Peugeot 107, το Citroen C1 και το Toyota Aygo, επαναπροσδιόρισε τον όρο του city car. Όλα τους πέτυχαν πολύ καλές πωλήσεις, ενώ στην αγορά θα βρεθούν και πολλά με αυτόματο κιβώτιο, που ταιριάζει σαφώς καλύτερα στον αστικό τους χαρακτήρα. Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας του 1.0 λίτρου με τους 68 ίππους υστερεί σε επιδόσεις και κάνει θόρυβο, αλλά εντυπωσιάζει με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.