5 μεταχειρισμένα BMW με 20.000 €

Έχοντας ψηλά στη λίστα τους την πολυτέλεια και την ποιότητα κατασκευής, τα συγκεκριμένα μεταχειρισμένα BMW καλύπτουν πολλές ανάγκες, σε προσιτή τιμή.

  • -
  • -

Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι αγοραστές που αναζητούν ποιοτικά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η BMW είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες στη χώρα μας και χωρίς αμφιβολία, τα μοντέλα «από δεύτερο χέρι» έχουν μεγάλη ζήτηση, χάρη στο κύρος, την πληρότητα και βέβαια, τις χαμηλότερες τιμές τους συγκριτικά με τα καινούργια. Ψάχνοντας στην αγορά μεταχειρισμένων, υπάρχουν πολλά αξιόλογα BMW για εκείνους που αναζητούν το επόμενο αυτοκίνητό τους.

Παρακάτω συγκεντρώνουμε 5 δημοφιλή μοντέλα της BMW, από διαφορετικές κατηγορίες, που εξυπηρετούν και διαφορετικές ανάγκες. Φυσικά, οι επιλογές από τους καταλόγους της εταιρείας είναι πάρα πολλές, όμως φροντίσαμε να διαλέξουμε με βάση τη… λογική. Το ανώτατο όριο που θέσαμε είναι οι 20.000 €. Σε αυτό το ποσό μπορεί κανείς να βρει ακόμη και μεγάλα SUV όπως η X5 ή πολυτελή sedan όπως η Σειρά 7, όμως προτιμήσαμε να συμπεριλάβουμε πιο καινούργια μοντέλα και με χαμηλότερο κόστος χρήσης, ένα βασικό κεφάλαιο για τους περισσότερους αγοραστές.

BMW 116d 2017 – Μικρό οικογενειακό

Απαλλαγμένο από τα ζητήματα αξιοπιστίας της προ facelift έκδοσης, το 116d είναι ένα πολύ αξιόλογο μικρό οικογενειακό με ποιότητα, διασκεδαστική οδική συμπεριφορά και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Οι 116 ίπποι του τρικύλινδρου turbodiesel δεν φέρνουν τις επιδόσεις στο προσκήνιο, ωστόσο τα 270 Nm ροπής φροντίζουν για την άνετη κίνηση, τόσο εντός πόλης, όσο και εκτός αυτής. Οι χώροι είναι ικανοποιητικοί για την κατηγορία και η μεταπωλητική αξία, εγγυημένη.

BMW X1 2017 – Πρακτικό SUV

Τώρα που τα SUV είναι η… μεγαλύτερη μόδα της αυτοκίνησης, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε το ιδιαίτερα αξιόλογο X1 στη λίστα μας. Η δεύτερη γενιά ήταν στην αγορά μέχρι πριν λίγους μήνες, έχοντας να επιδείξει ποιότητα, καλούς χώρους και ασφάλεια, όπως όλα τα BMW. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με αρκετή ζήτηση, στο φάσμα των 20.000 € συνήθως παίζουν τα X1 σε πιο βασικές εκδόσεις εξοπλισμού ή κάποια με περισσότερα χιλιόμετρα. Σε κάθε περίπτωση, με καλό ψάξιμο είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί κάτι αξιόλογο.

BMW 316i 2014 – Μεγάλο οικογενειακό

H BMW Σειρά 3 πάντα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία των premium μεσαίων sedan. Η γενιά F30 διαδέχθηκε την ιδιαίτερα επιτυχημένη -ειδικά στη χώρα μας- E90, παρουσιάζοντας ένα σύγχρονο πρόσωπο και ευρεία γκάμα turbo κινητήρων. Το 316i χρησιμοποιεί έναν turbo 1.600άρη βενζινοκινητήρα που αποδίδει 136 ίππους και ανταποκρίνεται μια χαρά στις οικογενειακές υποχρεώσεις του μοντέλου. Δεν ενθουσιάζει σε επιδόσεις, όμως δεν έχει καμία σχέση με τα… υποτονικά, εξαιρετικά αργά 316i του παρελθόντος με τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες. Με περίπου 20.000 €, υπάρχουν και αρκετά αυτόματα.

BMW Z4 2009 – Roadster

Όπως είναι λογικό, οι σπορ επιλογές -ειδικά των premium κατασκευαστών- κοστίζουν ακριβότερα, για αυτό όποιος ζητά ένα διθέσιο cabrio με σήμα BMW και διαθέτει περίπου 20.000 €, θα στραφεί σε μοντέλα όπως το Z4 του 2009. Μπορεί να φτάνει πλέον τα 15 χρόνια, όμως σε αισθητικό επίπεδο δεν… φαίνονται, καθώς ακόμη και σήμερα δείχνει όμορφο και επίκαιρο. Στο συγκεκριμένο φάσμα τιμής η έκδοση sDrive23i με τον εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 2.5 λίτρων και των 204 ίππων είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς οι ισχυρότερες προτάσεις και ειδικά η κορυφαία turbo με τον N54, αγγίζουν ακόμη και τις 30.000 €.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα GTI με 10.000 €

BMW 216d Gran Tourer 2018 – 7θέσιο οικογενειακό

Μερικές φορές, οι οικογενειακές ανάγκες μπορούν να γίνουν πραγματικά μεγάλες, οπότε τα 7θέσια αυτοκίνητα είναι η μοναδική λύση! Η BMW έχει τέτοιο μοντέλο στην γκάμα των μεταχειρισμένων και μάλιστα, με ανώτατη τιμή τις 20.000 €, υπάρχουν αρκετές επιλογές. Το 216d Gran Tourer διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων, μεγάλους χώρους, πρακτικότητα και υψηλή ποιότητα, ενώ προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια. Με τον πετρελαιοκινητήρα των 116 ίππων οι επιδόσεις περνούν σε δεύτερη μοίρα, όμως η πραγματική σημασία για ένα οικογενειακό βρίσκεται στην οικονομία καυσίμου. Και εκεί, το 216d αριστεύει.