5 μεταχειρισμένα GTI έως 10.000 €

Γρήγορα, σχετικά σύγχρονα και -κυρίως- απολαυστικά. Τα συγκεκριμένα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι φθηνά, αλλά προσφέρουν μεγάλες δόσεις χαράς!

  • -
  • -

Τα φθηνά γρήγορα αυτοκίνητα είναι μια κατηγορία που έχει εξαφανιστεί από την αυτοκίνηση σήμερα. Έχει ελάχιστους εκπροσώπους, οι οποίοι είναι πολύ πιο ακριβοί συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν, οπότε αν κάποιος θέλει ένα GTI, το πιθανότερο είναι να ψάξει στην αγορά μεταχειρισμένων. Τα σπορ αυτοκίνητα «του λαού» δείχνουν ότι δεν θα επιστρέψουν ξανά, άρα αν κάποιος θέλει να αποκτήσει ένα, καλά θα κάνει να βιαστεί! Παρακάτω, ακολουθούν 5 ενδιαφέροντα μεταχειρισμένα σπορ αυτοκίνητα με ανώτατη τιμή στις 10.000 €.

Όλα τους είναι άνω των 12 ετών, οπότε η τελική επιλογή θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Ένα GTI συνήθως δεν το επιλέγει κάποιος για… ταξίδια και supermarket! Φροντίστε να ελέγξετε το όχημα εξονυχιστικά και να βεβαιωθείτε ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες το πρόσεχαν, κάνοντας τα service του συχνά. Έτσι, ένα αυτοκίνητο κρατιέται πολύ καλύτερα στη ζωή, ακόμη και αν έχει περάσει πολλές στιγμές πίεσης. Άλλωστε τα GTI συνήθως αλλάζουν αρκετά χέρια, άρα ο σωστός έλεγχος επιβάλλεται για να μην αποδειχθεί «φόλα» το αυτοκίνητο!

Abarth Grande Punto 2009

Όμορφο και αρκετά καλό σε οδική συμπεριφορά, το Abarth Grande Punto έχει κρατήσει τιμή αλλά είναι ένα ολοκληρωμένο μικρό GTI. Στα συν του, ο κινητήρας 1.4 T-Jet με την πολύ καλή αξιοπιστία του, αλλά και τα χαμηλά κυβικά που κρατάνε τα τέλη κυκλοφορίας σε φυσιολογικά επίπεδα. Με 155 ίππους δεν βάζει φωτιά στο δρόμο, όμως τα αναβαθμισμένα με το πακέτο Esseesse των 180 ίππων διορθώνουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Έχουν και μεγαλύτερη τουρμπίνα, αν κάποιος θέλει να εξερευνήσει τις δυνατότητες του T-Jet από εκεί και πάνω. Αντέχει αρκετά πάντως, χωρίς κίνδυνο.

MINI Cooper S 2008

Το MINI Cooper S είναι πάντα επίκαιρο και ποθητό μικρό hot hatch. Το Cooper S R56 με τον turbo 1.6 THP δεν είναι και τέρας αξιοπιστίας, οπότε φροντίστε να το ελέγξετε διεξοδικά. Κατά τα λοιπά είναι ένα άκρως απολαυστικό και όμορφο μοντέλο, με εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Δεν έχει τόσο «καρτ» αίσθηση όσο το προγενέστερο R53, όμως είναι και πιο σύγχρονο σε όλα τα επίπεδα. Τα facelift Cooper S R56 (LCI) είχαν και τον κινητήρα N18, ο οποίος είναι πολύ πιο αξιόπιστος. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα είναι ακριβότερα από τις 10.000 €.

Opel Astra OPC 2006

Αν και έχει… κατηγορηθεί αρκετά για τη μέτρια οδική συμπεριφορά του, το Opel Astra OPC είναι ένα αξιόλογο hot hatch και μάλιστα «παλαιάς κοπής». Σύμφωνοι, στο όριο είναι υπερστροφικό και η αίσθηση που δίνει δεν ανταγωνίζεται την κορυφή της κατηγορίας, όμως έχει ένα πολύ αξιόπιστο μοτέρ 2.0 λίτρων που ακόμη και σε εργοστασιακή μορφή (240 ίπποι) αποδεικνύεται αρκετά γρήγορο. Με λίγες παρεμβάσεις γίνεται μια πραγματικά ολοκληρωμένη πρόταση, ενώ οι τιμές του βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα από αντίστοιχες προτάσεις του είδους.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα turbo έως 180 PS με 6.500 €

Renault Clio RS 2006

«Καταδικασμένο» λόγω του κινητήρα 2.0 λίτρων, το Renault Clio RS είναι μια πολύ «ειδική» επιλογή στην Ελλάδα. Και μια από τις καλύτερες, όμως! Οι 197 ίπποι του κινητήρα είναι… καλά κρυμμένοι στο υψηλότερο φάσμα στροφών του, οπότε στα χαμηλά, μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και αργό. Το Clio RS όμως δεν ανήκει στην κατηγορία του μαχητή των φαναριών. Προσεγγίζει τον όρο GTI με τη γαλλική έννοια, άρα οι στιγμές απόλαυσης θα ξεκινήσουν όταν εμφανιστούν οι πρώτες στροφές στο δρόμο. Εκεί, το δημιούργημα της RenaultSport δεν έχει αντίπαλο.

Volkswagen Golf GTI 2007

Για τους αγοραστές που θέλουν το καλύτερο δυνατό πακέτο, η απόφαση είναι μια: Volkswagen Golf GTI. Καταφέρνει να είναι εξαιρετικό στους περισσότερους τομείς, ενώ οι πολύ καλές πωλήσεις του έχουν σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη προσφορά στην αγορά μεταχειρισμένων. Το Golf 5 GTI με τον 2.0 TFSI των 200 ίππων δεν είναι… δαιμονικά γρήγορο, όμως υπάρχουν άπειρες, αξιόπιστες λύσεις βελτίωσης για όλα τα γούστα. Όποιος θέλει κάτι παραπάνω, μπορεί να ψάξει για το επετειακό GTI Edition 30 με bonus τη μεγαλύτερη τουρμπίνα K04-064 για περισσότερες επιλογές βελτίωσης.