5 μεταχειρισμένα premium μικρά οικογενειακά με 17.000 €

Με ηλικία όχι πάνω από 8 έτη, λογικό επίπεδο χιλιομέτρων και κινητήρες έως 1.800 κυβικά, τα συγκεκριμένα μοντέλα προσφέρουν άνεση και δόσεις πολυτέλειας.

  • -
  • -

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που τα premium μεταχειρισμένα αυτοκίνητα γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία. Είναι διαθέσιμα σε λογικές τιμές, προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα κατασκευής από τον ανταγωνισμό και βέβαια, έχουν το πολυπόθητο σήμα μιας αναγνωρισμένης μάρκας στο καπό. Ψάχνοντας στην αγορά, υπάρχουν πάρα πολλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της premium κατηγορίας, σε αξιόλογη κατάσταση και με φυσιολογικές τιμές.

Παρακάτω, συγκεντρώνουμε 5 μικρά οικογενειακά με ανώτατη τιμή τις 17.000 €. Πρόκειται για μοντέλα με ηλικία έως και 8 ετών περίπου, οπότε διαθέτουν αρκετές σύγχρονες τεχνολογίες και στην πλειονότητά τους, δεν έχουν διανύσει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν διάφορες προτάσεις, από βενζινοκίνητες και diesel, μέχρι υβριδικές. Ακολουθούν τα αυτοκίνητα, σε αλφαβητική σειρά!

Audi A3 1.6 TDI 2015

Το Audi A3 θεωρείται ο ιδρυτής της premium μικρομεσαίας κατηγορίας. Στην τρίτη του γενιά ήταν ένα πολύ ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, που παραμένει στην επικαιρότητα ακόμη και σήμερα. Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα με τον τετρακύλινδρο turbodiesel 1.6 TDI των 110 ίππων, ο οποίος διακρίνεται για τη χαμηλή του κατανάλωση. Όσοι αναζητούν αυτόματο κιβώτιο, υπάρχουν αρκετές προτάσεις με το σασμάν διπλού συμπλέκτη S-Tronic των επτά σχέσεων. Οι υπέρμαχοι της βενζίνης μπορούν να βρουν προτάσεις με τον 1.4 TSI των 150 ίππων ή τον 1.8 TSI με 180 ίππους, σε ελαφρώς υψηλότερες τιμές. Δείτε εδώ τη δοκιμή μας.

BMW 118i 2016  

Η δεύτερη -και τελευταία πισωκίνητη- γενιά της BMW Σειράς 1 είναι ένα αυτοκίνητο με υψηλή ποιότητα, πλήρη εξοπλισμό και επίκαιρη εμφάνιση, ειδικά στην facelift εκδοχή που προτείνουμε. Κυκλοφόρησε πολύ στην Ελλάδα, άρα τα μεταχειρισμένα μοντέλα είναι πολλά, ενώ στην έκδοση 118iκινείται από έναν turbo τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με 136 ίππους. Σε χαμηλότερες τιμές υπάρχουν οι εκδόσεις 116i των 109 ίππων, ενώ όσοι αναζητούν την απόλυτη οικονομία καυσίμου, πρέπει να στραφούν στην diesel 116d με τον πετρελαιοκινητήρα των 116 ίππων και τη χορταστική ροπήΔείτε εδώ τη δοκιμή μας.

Mercedes-Benz A 180 CDI 2016

Η Mercedes-Benz, άλλαξε ριζικά την A-Class τρίτης γενιάς. Οι πρώτες δύο, έμοιαζαν με μικρά MPV – πολυμορφικά, αυτό όμως δεν εμπόδισε τη γερμανική μάρκα να παρουσιάσει, επιτέλους, ένα «κανονικό» premium μικρομεσαίο. Και οι πωλήσεις τη δικαίωσαν! Στην αγορά μεταχειρισμένων, οι A-Class έχουν ελαφρώς υψηλότερες τιμές από τον ανταγωνισμό, όμως αυτό θα λειτουργήσει σαν ατού όταν έρθει η ώρα να πουληθεί ξανά, στον επόμενο ιδιοκτήτη. Με τον πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων στην έκδοση A 180 CDI, οι επιδόσεις δεν είναι στο… μενού, όμως οι 109 ίπποι διατηρούν πολύ χαμηλά την κατανάλωση καυσίμου. Δείτε εδώ τη δοκιμή μας.

Lexus CT 200h 2016

Δεν είχε την εμπορική επιτυχία των υπόλοιπων μοντέλων της λίστας, όμως παραμένει ένα αξιοπρεπέστατο premium μικρομεσαίο, το οποίο έχει και ένα σημαντικό ατού: την υβριδική τεχνολογία. Δεν υπάρχει ανταγωνιστής που να προσφέρει full hybrid έκδοση σε αυτή την κατηγορία, οπότε θεωρείται μοναδική πρόταση. Το Lexus CT 200h έχει βενζινοκινητήρα 1.8 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα, με απόδοση 136 ίππους. Στην πόλη, φορτίζει από το φρενάρισμα και στις χαμηλές ταχύτητες, ο θερμικός κινητήρας μένει σβηστός, προσφέροντας εξαιρετική οικονομία και λιγότερους ρύπους. Το αυτόματο κιβώτιο, είναι στάνταρ. Το μοναδικό του μειονέκτημα συγκριτικά με τα υπόλοιπα, είναι ότι δεν θα κρατήσει το ίδιο υψηλή μεταπωλητική αξία. Δείτε εδώ τη δοκιμή μας.

Volvo V40 Cross Country T3 2017

Ίσως η πιο value for money επιλογή της λίστας! Με περίπου 17.000 € υπάρχουν Volvo V40 Cross Country με τον turbo βενζινοκινητήρα των 150 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο. Στη facelift έκδοση, μάλιστα, με χρονολογία από το 2017 - 2018! Όσοι δεν αναζητούν περισσότερη ισχύ, μπορούν να ψάξουν για τις εκδόσεις D2 με τον diesel κινητήρα των 115 ίππων. Το Volvo V40 Cross Country, έχει bonus και την λίγο αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που προσφέρει crossover χαρακτηριστικά και δίνει λίγες δυνατότητες κίνησης πέρα από την άσφαλτο. Το Volvo V40 είχε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εμπορική πορεία στην Ελλάδα, οπότε υπάρχουν και αρκετές επιλογές στα μεταχειρισμένα, με διάφορους κινητήρες. Δείτε εδώ τη δοκιμή μας.