5 μεταχειρισμένα μικρά diesel μέχρι 10.000 €

Προσφέρουν εξαιρετική οικονομία καυσίμου και βολεύουν για μετακινήσεις εντός πόλης. Τα μικρά diesel αυτοκίνητα αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή.

  • -
  • -

Όσο η τιμή βενζίνης ανεβαίνει, τόσο πιο πολλοί αγοραστές θα αναζητούν τρόπους για να εξοικονομούν καύσιμο και να πληρώνουν λιγότερα χρήματα. Τα μεταχειρισμένα μικρά diesel αυτοκίνητα ίσως να είναι η λύση για όσους δεν έχουν υψηλό budget, αλλά την ίδια ώρα ζητούν ένα οικονομικό μέσο μετακίνησης σε καλή κατάσταση. Με όριο τις 10.000 €, ψάξαμε και βρήκαμε μερικά ενδιαφέροντα μοντέλα με πετρελαιοκινητήρα, από το 2013 και μετά.

Πρόκειται για αυτοκίνητα που πούλησαν πολύ στην Ελλάδα, ενώ κυκλοφορούν χωρίς πρόβλημα εντός των μεγάλων αστικών κέντρων (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) αφού είναι τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6. Με λίγο ψάξιμο, μπορείτε να βρείτε εκδόσεις με αρκετά καλό εξοπλισμό. Επίσης, υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα που δεν έχουν κάνει την… περιφορά της γης και έχουν σχετικά λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Ωστόσο τα τελευταία, χρειάζονται προσοχή για ευνόητους λόγους.

Ford Fiesta

Διαθέσιμο με κινητήρες πετρελαίου 1.5 λίτρων, το Ford Fiesta είναι μια πολύ καλή περίπτωση καθώς συνδυάζει διασκεδαστική οδική συμπεριφορά, καλά επίπεδα εξοπλισμού και αξιοπρεπείς χώρους. Τα diesel μοτέρ είναι ελαστικά, έχουν αποθέματα ροπής και κινούν με άνεση το ελαφρύ αμάξωμα.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα οικογενειακά έως 12.000 €

Hyundai i20

Όπως όλα τα μοντέλα της Hyundai, έτσι και το i20, χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική αναλογία τιμής – αξίας. Ως μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές της diesel supermini κατηγορίας, υπάρχουν αρκετές προτάσεις στην αγορά και σίγουρα θα βρείτε κάτι αξιόλογο. Ωστόσο, προτιμήστε τον diesel κινητήρα των 1.4 λίτρων και όχι τον αντίστοιχο των 1.1 λίτρων, του οποίου του λείπει η δύναμη.

Opel Corsa

Χωρίς αμφιβολία, μιλάμε για ένα από τα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς. Το Opel Corsa το γνωρίσαμε σε πολλές εκδόσεις, ενώ οι diesel πούλησαν πάρα πολύ, λόγω της χαμηλής τους κατανάλωσης και των αρκετά καλών επιδόσεων που εξασφάλιζαν. Προτιμήστε τον κινητήρα 1.3 CDTI με τους 95 ίππους.

Peugeot 208

Η αντικατάσταση του 207 ήταν μια δύσκολη αποστολή για την Peugeot, όμως το 208 πρώτης γενιάς ξεπέρασε τις προσδοκίες. Η γαλλική μάρκα έχει μεγάλη παράδοση στους diesel κινητήρες, οπότε είναι λογικό που το Peugeot 208 ήταν τόσο δημοφιλές σε αυτές του τις εκδόσεις. Με ταβάνι τις 10.000 € μπορείτε να βρείτε ακόμη και facelift μοντέλο, με τον πολύ καλό κινητήρα 1.6 BlueHDi.

Renault Clio

Ακόμη ένα μοντέλο – σταθμός για την κατηγορία των supermini. Το Renault Clio πάντα πούλαγε σαν ζεστό ψωμί στην Ελλάδα, όμως στην τέταρτη γενιά του, ξεπέρασε τον εαυτό του. Ένας από τους λόγους ήταν ο εξαιρετικός diesel 1.5 dCi, ο οποίος ήταν και η δημοφιλέστερη επιλογή στην γκάμα! Στις περισσότερες περιπτώσεις θα τον βρείτε στην εκδοχή των 90 ίππων, που ισορροπεί πολύ καλά ανάμεσα στις καλές επιδόσεις και τη χαμηλή κατανάλωση.