5+1 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με 8.000 €

Αν ψάχνετε να αγοράσετε αυτοκίνητο και οι τιμές των καινούργιων σας προκαλούν… ζάλη, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στα μεταχειρισμένα!

  • -
  • -

Παραδοσιακά, όσοι αναζητούν προσιτό αυτοκίνητο για να καλύψουν τις ανάγκες τους κοιτάζουν προς την αγορά μεταχειρισμένων, η οποία μπορεί να κρύβει κάποιες παγίδες αλλά πολλές φορές, αποκαλύπτει μεγάλες ευκαιρίες. Παρακάτω έχουμε μαζέψει έξι ενδιαφέροντα αυτοκίνητα με τιμή έως και τις 8.000 €. Κάποια από αυτά εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες, όμως φροντίσαμε όλα τους να έχουν πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας μετά το 2013, δηλαδή να είναι έως 10 ετών το πολύ.

Φυσικά, επειδή μιλάμε για επιλογές σχετικά χαμηλού κόστους, ο έλεγχος για περίεργες «κομπίνες» επιβάλλεται. Έχουμε να κάνουμε με αυτοκίνητα που βρίσκονται τουλάχιστον 7-8 χρόνια στους δρόμους, άρα να είστε καχύποπτοι με τα υπερβολικά λίγα χιλιόμετρα. Επίσης, με δεδομένο ότι μιλάμε για ένα πολύ δημοφιλές φάσμα αγοράς (από 6.000 έως 9.000 €) οι έμποροι μεταχειρισμένων επενδύουν σε μεγάλες εισαγωγές από το εξωτερικό.

Από τη μια, πρέπει να αναφέρουμε ότι έχουν ακουστεί πολλές υπερβολές και φήμες για τα μεταχειρισμένα εξωτερικού. Ότι είναι «εισαγωγής» δεν σημαίνει ότι είναι και σκουπίδι, όμως υπάρχει ένα… «ναι μεν, αλλά». Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που θα πρέπει να ελέγξετε διεξοδικά είναι το παρελθόν του αυτοκινήτου. Οι έμποροι μπορούν να «κρύψουν» διάφορα στα μεταχειρισμένα εισαγωγής και εσείς, δεν μπορείτε να διασταυρώσετε όλα όσα σας λένε. Για αυτό, θα χρειαστείτε έναν πολύ καλό και παρατηρητικό μηχανικό, όπως και έναν… αντίστοιχων προδιαγραφών φανοποιό.

1 - FIAT 500

Μικρό, κλασικό και πολύ δημοφιλές, το FIAT 500 αποτελεί μια πολύ ολοκληρωμένη λύση για όσους αναζητούν ευέλικτο αυτοκίνητο πόλης, αλλά χωρίς να απαρνούνται το στυλ. Αποδείχθηκε τρομερή εμπορική επιτυχία οπότε υπάρχουν πολλά στην αγορά μεταχειρισμένων, ελληνικά και εισαγωγής. Κρατήστε ότι αν αργότερα, θελήσετε να το πουλήσετε, τα 500αράκια κρατάνε πολύ καλή μεταπωλητική αξία, οπότε «φεύγουν» εύκολα και σε καλά λεφτά. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας.

2 - Citroen C3

Η δεύτερη γενιά του γαλλικού supermini βελτιώθηκε σημαντικά από την πρώτη σε βασικούς τομείς, όπως η ποιότητα και οι κινητήρες. Θα το βρείτε σε διάφορες παραλλαγές, ενώ το λανσάρισμά του συνέπεσε χρονικά με την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας των diesel στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οπότε αυτό σημαίνει ότι θα συναντήσετε και πολλές επιλογές με τους οικονομικούς πετρελαιοκινητήρες HDi. Δείτε εδώ τη δοκιμή του diesel με 100 PS.

3 - Mitsubishi Space Star

Φθηνό, με χαμηλή κατανάλωση και… «αλεξίσφαιρο». Η φήμη απόλυτης αξιοπιστίας της Mitsubishi επιβεβαιώθηκε πλήρως στην περίπτωση του Space Star, οπότε αν θέλετε ένα σχετικά σύγχρονο αυτοκίνητο για να «ξεγνοιάσετε» και να κάνετε τη δουλειά σας, αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση. Στα μείον, ο απλώς επαρκής εξοπλισμός. Αν καταφέρετε να βρείτε κάποιο με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.2 λίτρων, προτιμήστε το. Κινεί πολύ πιο άνετα το όχημα χωρίς να «καίει». Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας.

4 - Toyota Aygo

Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει Έλληνας που κοιτάζει για καθημερινό, «τίμιο» αυτοκίνητο και δεν έχει στη λίστα του ένα Toyota. Έτσι και εμείς, φροντίσαμε να επιλέξουμε ένα αυτοκίνητο του Ιάπωνα κατασκευαστή για τη λίστα μας και δεν είναι άλλο από το Toyota Aygo! Αναφερόμαστε στο Aygo δεύτερης γενιάς, στο μοντέλο πριν το facelift. Με περίπου 8.000 € αγοράζεις ένα αρκετά καλό και μάλιστα, στην πλούσια έκδοση με ζάντες αλουμινίου και σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας!

5 - Hyundai i10

Μια ακόμη επιλογή για τη μικρή κατηγορία, είναι το Hyundai i10. Μάλιστα, στη δεύτερη γενιά του, έγινε πολύ καλύτερο με «πάτημα» που θυμίζει μεγαλύτερο αυτοκίνητο, σταθερότητα και αρκετά καλή ποιότητα. Θα το βρείτε με δύο κινητήρες, έναν τρικύλινδρο του 1.0 λίτρου και έναν τετρακύλινδο των 1.2 λίτρων. Προτιμήστε τον δεύτερο. Δεν επιβαρύνει σημαντικά την κατανάλωση, αλλά έχει μεγάλη διαφορά στην άνεση που ανταπεξέρχεται στην αποστολή του. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας για το 1.000άρι.

+1 Bonus - Ford B-Max

Κρατήσαμε την πιο «ιδιαίτερη» επιλογή για το τέλος. Το Ford B-Max πωλείται σε χαμηλές τιμές και θα εξυπηρετήσει με άνεση τις ανάγκες μιας οικογένειας, χάρη στην πολυμορφική λογική του που εγγυάται χώρους και πρακτικότητα. Αν λοιπόν θέλετε κάτι μεγαλύτερο, σχετικά σύγχρονο και στην τιμή πέριξ των 8.000 €, τότε το MPV της Ford είναι μια καλή επιλογή. Γίνεται ακόμη καλύτερη με τους turbo, EcoBoost κινητήρες του 1.0 λίτρου. Δείτε εδώ τον κατάλογο του B-Max με αναλυτικά τις εκδόσεις που ήταν διαθέσιμο ως καινούργιο, τις τιμές, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό.