Video-Δοκιμή Kia EV9: Οδηγώντας το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Αν και πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο της σειράς EV της Kia, κατάφερε να κατακτήσει τον πολυπόθητο παγκόσμιο τίτλο και εμείς το δοκιμάζουμε εκτενώς μπροστά από το φακό της κάμερας.

  • -
  • -

Δημιουργώντας από το μηδέν το προφίλ της στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Kia έχει καταφέρει μέσα στα χρόνια να εξελιχθεί από έναν ταπεινό κατασκευαστή value for money μοντέλων, σε έναν δημιουργό premium επιλογών που κοιτά κατάματα τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Κι αν κάποιοι διαφωνούν, το σημαντικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία το αναγνωρίζει και γι’ αυτό άλλωστε το EV9, το νέο ηλεκτρικό πολυθέσιο SUV των Κορεατών, βρέθηκε στην κορυφή των World Car Awards για φέτος, κατακτώντας τον πολυπόθητο τίτλο.

1

Εξελίσσοντας τη συνταγή

Πληθωρικό με εντυπωσιακή και φουτουριστική εμφάνιση. Αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν την νεότερη προσθήκη της Kia στην SUV γκάμα της, θέλοντας να επιτρέψει στο μοντέλο της να σταθεί περήφανα δίπλα στις γερμανικές κατασκευές του είδους. Το αποτέλεσμα τους δικαιώνει, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις παροχές που έχει να προσφέρει το μοντέλο, με την εξαιρετικά ευρύχωρη καμπίνα να συνδυάζει άψογα την άνεση με την τεχνολογία.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το φθηνότερο B-SUV στην Ελλάδα το 2024 - Καίει 5,5 lt/100km

Στη video-δοκιμή που βρίσκεται στην κορυφή του άρθρου θα καταλάβετε γιατί πρόκειται για μία άκρως σημαντική προσθήκη στη λίστα με τα αυτοκίνητα αυτού του είδους. Έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο που ασχέτως του πόσους αγοραστές θα καταφέρει να κερδίσει στην τιμή που διατίθεται, σίγουρα έχει καταφέρει να κερδίσει όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί του, και βλέπουν πόσο ολοκληρωμένο, ικανό και προηγμένο είναι.