Video – Δοκιμή: Mercedes-Benz GLC 220 d

Η GLC είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην γκάμα της Mercedes-Benz, οπότε η νέα γενιά έχει ξεχωριστή βαρύτητα για τη γερμανική μάρκα.

  • -
  • -

Η νέα γενιά της Mercedes-Benz GLC έρχεται με πολλές αλλαγές και ακόμα πιο πολυτελή χαρακτήρα, ενώ η στροφή προς την ψηφιακή τεχνολογία είναι πιο έντονη από ποτέ. Οι αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις έχουν αλλάξει κάπως τις αναλογίες, καθώς το μήκος αυξήθηκε, το πλάτος παρέμεινε ίδιο και το ύψος μειώθηκε ελαφρώς, με αποτέλεσμα η τελική εικόνα να είναι πιο δυναμική.

Όσον αφορά την εικόνα που παρουσιάζει, οι σχεδιαστές επέλεξαν να εξελίξουν το σχέδιο που είχαν ήδη στα χέρια τους και να το πάνε ένα βήμα παρακάτω, αντί να δημιουργήσουν από λευκό χαρτί, κίνηση η οποία είναι στα θετικά καθώς και η προηγούμενη GLC άρεσε στους περισσότερους.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mercedes-Benz GLC 220 d: Αρχηγού παρόντος! [video]

Η GLC έχει έναν μοναδικό τρόπο να συνδυάζει την άνεση και την πολυτέλεια που προσφέρει μία πραγματική Mercedes, με τις εκτός δρόμου δυνατότητες οι οποίες είναι υπολογίσιμες και σίγουρα περισσότερες από όσες θα ζητήσει ποτέ η πλειοψηφία των οδηγών.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12,3 ιντσών, ενώ ακριβώς δίπλα δεσπόζει η οθόνη αφής σε στιλ tablet με διαγώνιο 11,9 ιντσών. Η τελευταία φιλοξενεί τη νεότερη γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX και αποδεικνύεται εύχρηστη και λειτουργική. Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, ο οποίος βεβαίως είναι κάτι παραπάνω από πλήρης.

Δείτε τη video δοκιμή στην αρχή της σελίδας για να ανακαλύψετε όλες τις αλλαγές που φέρνει μαζί της η νεότερη γενιά της Mercedes-Benz GLC.