Video – Δοκιμή: DS 4 E-Tense Plug-In 225 PS

Με εκθαμβωτική εμφάνιση και Plug-In Hybrid κινητήριο σύστημα των 225 ίππων, το DS 4 E-Tense δεν στηρίζεται μόνο στην premium φύση του για να πετύχει.

  • -
  • -

Η DS Automobiles έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί με αξιώσεις μέσα στην premium κατηγορία. Το νέο DS 4 από τότε που παρουσιάστηκε, έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του και λίγο μετά, απέσπασε τον τίτλο του ομορφότερου αυτοκινήτου για το 2022. Καλαίσθητο «και με τη βούλα» λοιπόν!

Η κορυφαία έκδοση του DS 4 είναι η E-Tense με το Plug-In Hybrid κινητήριο σύνολο των 225 ίππων. Ένας τετρακύλινδρος turbo κινητήρας 1.6 PureTech απόδοσης 180 ίππων συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο αυτόματο κιβώτιο EAT8 των οκτώ σχέσεων.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το υβριδικό σύστημα είναι 12,4 kWh, φορτίζει σε 1 ώρα και 45 λεπτά και αρκεί για κίνηση έως 55 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Το σύστημα είναι ιδιαίτερα αποδοτικό, τόσο που η μέση κατανάλωση περιορίζεται στα 1,3 λίτρα βενζίνης ανά 100 km.

Εμείς, δεν χάσαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε και να διαπιστώσουμε τη μοναδική ποιότητά του, την ανάρτηση που διαβάζει το δρόμο και προσαρμόζει την απόσβεση των αμορτισέρ, αλλά και το υψηλό τεχνολογικό του υπόβαθρο. Μάλιστα, φτιάξαμε και μια video – δοκιμή για να δείτε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για το νέο DS 4 E-Tense!

Η νυχτερινή Αθήνα ήταν το καλύτερο σκηνικό για να ανακαλύψουμε καλύτερα το premium μοντέλο των Γάλλων. Μάλιστα, επιχειρήσαμε να πραγματοποιήσουμε τα γυρίσματα του video αποκλειστικά με την ηλεκτρική αυτονομία των 55 km. Στο κέντρο, με μηδέν ρύπους!