Δοκιμή Μercedes-AMG GLB 35 4MATIC: Dr AMG & Mrs GLB

Με κορμί SUV Mercedes-Benz και ψυχή αγριεμένης AMG, αυτή εδώ η GLB παντρεύει δύο αντίθετους χαρακτήρες σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτοκίνητο, που κάνει τα πάντα για το καλό οδηγού κι επιβατών!

  • -
  • -
Ισχύς306 PS
Ροπή400 Nm
Επιτάχυνση 0-100 km/h5,2 sec
Μέση κατανάλωση (WLTP)8,5 lt/100km
Εκπομπές CO2 (WLTP)202,0 gr/km
Euro NCAP
με μια ματιά

Η εκρηκτική έκδοση της GLB που έχει δεχθεί τις περιποιήσεις της AMG καταφέρνει με περίτεχνο τρόπο να συνδυάζει μία σειρά από αρετές που κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι αταίριαστες μεταξύ τους.


Είναι κάποια μοντέλα που προκαλούν συζητήσεις επί συζητήσεων σχετικά με την ταυτότητά τους. Πάρτε παράδειγμα αυτήν εδώ τη λευκή Mercedes: Με τετράγωνη αισθητική, πρακτικότητα πολυμορφικού, αλλά ταυτόχρονα με την απόδοση και τις επιδόσεις που εγγυάται η αγριεμένη μάσκα της AMG… Τελικά, τι είναι η Mercedes-AMG GLB 35; Σπορ αυτοκίνητο με χώρους, ή οικογενειακό SUV με επιδόσεις hot hatch;

Αν μπεις στην παγίδα να επιλέξεις, χάνεις την ουσία. Και η ουσία είναι πως αυτή εδώ η GLB είναι κάτι μοναδικό, για κάθε στιγμή και περίσταση. Θες να πας μια εκδρομή; Με υπεράνετους χώρους για πέντε (+2 αν την παραγγείλεις 7-θέσια), συρόμενο πίσω κάθισμα και πορτμπαγκάζ 565 λίτρα (1.800 lt με αναδιπλωμένες τις πίσω θέσεις), θα μεταφέρει εσένα και την οικογένεια ή την παρέα σου και όλα τα μπαγκάζια, άνετα και ξεκούραστα, όπου βάλει ο νους σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ MERCEDES AMG 45S 4MATIC



Είσαι μόνος και θες να απολαύσεις οδήγηση; Επιλέγεις στο mode οδήγησης Sport ή Sport+ στο AMG Dynamic Select, ρυθμίζεις την ανάρτηση πιο σφικτή από το ανάλογο μπουτόν στην κονσόλα, γυρνάς το 8άρι αυτόματο AMG SPEEDSHIFT DCT 8G στη χειροκίνητη λειτουργία και ορμάς σε ευθείες και στροφές αναζητώντας τα όρια του 2λιτρου Turbo των 306 ίππων /400 Nm και του στιβαρού πλαισίου αντίστοιχα.

Με 0-100 km/h σε 5,2 sec και τελική ταχύτητα 250 km/h, δύσκολα θα σταθεί κάτι άλλο δίπλα σου στα φανάρια ή στον αυτοκινητόδρομο. Το βασικότερο όμως είναι πως, παρότι ψηλό και βαρύ ξεπερνώντας τους 1,7 τόνους, αυτό το SUV μόνο… SUV δεν θυμίζει στις στροφές. Γέρνει ελάχιστα, φρενάρει δυνατά (με 4πίστονες εμπρός δαγκάνες) και πατάει με σιγουριά στην άσφαλτο, έχοντας την τετρακίνηση 4MATIC να εξασφαλίζει επιπλέον πρόσφυση στα δύσκολα τερέν, κατανέμοντας τη ροπή σε αναλογία από 100-0 έως 50-50 εμπρός-πίσω.



Σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε με σκληροπυρηνικό hot hatch σε οδική συμπεριφορά – αλλιώς τι ρόλο θα είχαν οι AMG A35 και Α 45 – αναμφίβολα όμως η αγριεμένη GLB στέκεται στο ύψος της και βγάζει ασπροπρόσωπους τους μηχανικούς της AMG. Απολαμβάνεις με λίγα λόγια αποτελεσματικότητα, σιγουριά και ευχαρίστηση σε κάθε είδους διαδρομή.

Και αν είσαι λάτρης των δεδομένων ή απλώς γκατζετάκιας, με το προαιρετικό AMG TRACK PACE έχεις πληροφορίες τηλεμετρίας στην κεντρική οθόνη! Μπόνους ο υπέροχος ήχος του εύστροφου μοτέρ και τα σκασίματα της εξάτμισης που δεν σε αφήνουν σε… “ησυχία”!

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ MERCEDES AMG 35 4MATIC



Τι δεν αναφέραμε; Την ποιότητα και πολυτέλεια επιπέδου Mercedes-Benz φυσικά, που συνδυάζεται άριστα με αυτή την hi-tech διπλή οθόνη στο ταμπλό. Αριστερά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με πληθώρα ενδείξεων και ρυθμίσεων προβολής, και δεξιά το MBUX που προσφέρει απαράμιλλη εμπειρία συνδεσιμότητας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Άσε που σε μαθαίνει με τον καιρό και συνομιλεί μαζί σου. Αρκεί να πεις “Hey Mercedes” για να ανταποκριθεί στην ερώτηση, π.χ. για το καιρό, ή στο αίτημά σου, για να αυξήσει π.χ. τη θερμοκρασία στο clima ή να αλλάξει σταθμό στο ραδιόφωνο.

συμπέρασμα

Η έννοια “πολυσυλλεκτική” αποκτά την ιδανική επεξήγησή της στην Mercedes-AMG GLB 35: Με χώρους που ανταγωνίζονται τη μεγαλύτερη GLC, συμπεριφορά πολύ κοντά στην πιο σικάτη GLA, επιδόσεις αντίστοιχες της A 35 και πακέτο “άνεση / πολυτέλεια / ασφάλεια / τεχνολογία” επιπέδου κορυφαίας Mercedes-Benz, αυτή η για κάποιος ιδιόμορφη δημιουργία των Γερμανών αξίζει σίγουρα πολλά – και την τιμή της!


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...