Δοκιμή υβριδικού Kia με 120 PS και 7άρι αυτόματο κιβώτιο. Stonic ή Rio;

Εξοπλισμένα με το ίδιο κινητήριο σύνολο, τα δύο κορεατικής καταγωγής μοντέλα εξηλεκτρίστηκαν κι εμείς τα δοκιμάσαμε για εσάς. Εσείς ποιο διαλέγετε;

  • -
  • -

Δύο από τις ανταγωνιστικότερες κατηγορίες της αυτοκινητοβιομηχανίας στην χώρα μας είναι αυτές των supermini και των B-SUV. Με πληθώρα επιλογών να κονταροχτυπιούνται για την κορυφή, τόσο στην μία, όσο και στην άλλη κατηγορία, εάν κάποιος κατασκευαστής θέλει να πετύχει, πρέπει να είναι προετοιμασμένος να προσφέρει μέσω του μοντέλου που θα κατασκευάσει, όλα όσα ζητά το απαιτητικό αγοραστικό κοινό.

Μία εταιρεία που φαίνεται πως ξέρει πολύ καλά τι ζητά ο κόσμος, είναι η Kia, με μοντέλα όπως το Stonic και το Rio να βάζουν υποψηφιότητες για την κορυφή της κατηγορίας, το καθένα στην δική του. Στην «ενδοοικογενειακή», μεταξύ τους διαμάχη όμως τι γίνεται; Θέλοντας να απαντήσουμε σε αυτό το τελευταίο ερώτημα και έχοντας δοκιμάσει πρόσφατα τόσο το Stonic, όσο και το Rio, εξοπλισμένα με τον ίδιο συνδυασμό ήπιου υβριδικού συνόλου 120 ίππων και αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, είπαμε να σας παραθέσουμε τις δύο αναλυτικές δοκιμές, την μία μετά την άλλη, ώστε στην συνέχεια να ψηφίσετε το μοντέλο που σας κέρδισε περισσότερο, στο poll που ακολουθεί.

Προβλέπεται ενδιαφέρουσα «κόντρα», καθώς να θυμίσουμε πως η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο είναι μόλις 100 εύρω! Μπορείτε να διαβάσετε την δοκιμή για το κάθε μοντέλο πατώντας απλά στο όνομα ή την φωτογραφία του.


Kia Stonic 1.0T 120PS 48V 7DCT
stonic


Kia Rio 1.0 T-GDi DCT GT Line
rio

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...