Δοκιμή: 8 Νέα Οικογενειακά Μοντέλα

Ποια είναι η επιλογή σου ανάμεσα στις 8 προτάσεις για τον οικογενειάρχη που δοκιμάσαμε τους τελευταίους μήνες;

  • -
  • -

Οικογένεια. Χρειάζεται απαραιτήτως ασφάλεια, χώρους και πρακτικότητα από ένα αυτοκίνητο, αλλά και οικονομία στην οδήγηση. Αυτό δεν σημαίνει πως το στυλ μένει σε δεύτερη μοίρα. Χάτσμπακ, σεντάν, πεντάθυρα κουπέ, ακόμη και crossover μπαίνουν στη λίστα του οικογενειάρχη που επιμένει “χαμηλά” και δεν ακολουθεί τη μόδα των SUV. Τους τελευταίους δυόμιση μήνες έχουμε δοκιμάσει 8 τέτοια μοντέλα. Δείτε τα παρακάτω, πατήστε στις εικόνες για τις αναλυτικές τους δοκιμές και ψηφίστε στο τέλος του άρθρου ποιο από τα οχτώ προτιμάτε.

 

Audi A3 Sportback 35 TFSI 1.5 Mild Hybrid 150 PS

Πρωτοπόρο στην κατηγορία premium μικρομεσαίο, εξελίχθηκε μέσα από την τεχνολογική προσέγγιση και τον δυναμισμό του. Τώρα εμπνέεται από την digital εποχή και το αποδεικνύει, παραμένει παραδοσιακά αναγνωρίσιμο πολλαπλασιάζοντας την μυϊκή του εικόνα και δηλώνει mild hybrid ως μοντέρνο μοντέλο απόδοσης - οικονομίας - οικολογίας.

 

Ford Focus Active X 1.0 Mild Hybrid 155 PS

O περιπετειώδης χαρακτήρας και η πρακτικότητα του Ford Focus Active συνδυάζεται με τον 1.000άρη κινητήρα των 155 ίππων, ο οποίος εκτός από αποδοτικότητα υπόσχεται καλές επιδόσεις

 

Hyundai i30 1.0 T-GDi 48V Hybrid 120 PS

Με αισθητική ανανέωση, αλλά κυρίως ουσιαστική αναβάθμιση που το τοποθετεί στα προικισμένα της κατηγορίας του, το μικρομεσαίο Hyundai δείχνει ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.

 

Kia XCeed 1.4 Turbo 7DCT Auto 140 PS

Εμφανίσιμο σαν κουπέ, ευέλικτο και πρακτικό σαν SUV, με δύναμη 140 ίππων και την άνεση του αυτόματου κιβωτίου. Μήπως πρόκειται για την ιδανική έκδοση του XCeed;

 

Mercedes-Benz A 250 e Plug-in Hybrid Sedan 218 PS

Με δυνατότητα φόρτισης από εξωτερική πηγή, αλλά και παράλληλη χρήση του βενζινοκινητήρα, η Mercedes-Benz A250e διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να την καταστήσουν ιδανική για τις απαιτήσεις του οικογενειάρχη στη σημερινή εποχή.

 

SEAT Leon FR 1.5 TSI 150 PS

Η 4η γενιά Leon, έρχεται με επίκαιρο το τεχνολογικό καλάθι, χωρίς να ξεχνάει τους λόγους που πέτυχε στο μικρομεσαίο στερέωμα. Με την δυναμική εικόνα που του αρμόζει και digital τρόπους, βάζει δύσκολα στους αντιπάλους του.

 

Skoda Octavia Grand Coupe 1.5 TSI 150 PS

Η νέα Octavia συνεχίζει στο δρόμο που έχουν χαράξει οι προηγούμενες τρεις γενιές, αλλά ανεβαίνει επίπεδο σε κάθε τομέα. Η ευρυχωρία και η πρακτικότητα αναβαθμίστηκαν και συνδυάζονται με κομψή εμφάνιση, προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας.

 

Skoda Superb iV Plug-in Hybrid 1.4 TSI 218 PS

Η υβριδική έκδοση του Superb με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που αγγίζει τα 65 χιλιόμετρα διατηρεί την ποιότητα που χαρακτηρίζει το μοντέλο στην κατασκευή του, αλλά και τους αχανείς χώρους για πέντε άτομα, γαρνίροντας το εύγευστο πιάτο με μπόλικη σύγχρονη τεχνολογία.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...