Δοκιμή SUV που μπαίνουν στην πρίζα: Ford Kuga PHEV ή Opel Grandland X PHEV;

Αυτοκίνητα που τους αρέσουν οι εκδρομές το Σαββατοκύριακο και διαθέτουν ηλεκτρική αυτονομία για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη

  • -
  • -

Πόσοι μπορούν να πουν «όχι» σε ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει χώρους οικογενειακού, εμφάνιση και δυνατότητες SUV, με χαμηλή κατανάλωση και ρύπους και δυνατότητα κίνησης επί δεκάδες χλμ. με ηλεκτρική ενέργεια; Τα plug-in υβριδικά SUV συγκεντρώνουν όλα αυτά τα προτερήματα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Ford Kuga 2.5 PHEV και το Opel Grandland X 1.6 Hybrid4.

Στο GOCAR τα δοκιμάσαμε και πατώντας πάνω στο όνομα του μοντέλου ή τη φωτογραφία μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας, αλλά και να δείτε τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές. Στη συνέχεια, πείτε μας ποιο από τα δύο προτιμάτε στην ψηφοφορία που ακολουθεί.

 

Ford Kuga PHEV 224 PS


Ο βενζινοκινητήρας είναι τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός και έχει χωρητικότητα 2.500cc, ενώ λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Άτκινσον. Ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ζωή από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh και η συνδυαστική τους ισχύ αγγίζει τους 225 ίππους. Το σημείο κλειδί πίσω από το συγκεκριμένο «πακέτο» είναι η αυτονομία των 56 χιλιομέτρων που προσφέρει το Kuga PHEV αποκλειστικά με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Opel Grandland X Hybrid4 300 PS


Συνδυάζει την ισχύ 200 ίππων ενός υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρων. Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 110 ίππων είναι συνδεδεμένος με ένα αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων (e-EAT8), ενώ ο δεύτερος των 113 ίππων, ο μετατροπέας και το διαφορικό είναι ενσωματωμένα στον πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, παρέχοντας ελκτική πρόσφυση σε όλους τους τροχούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...