Δοκιμάζουμε δύο μικρά υβριδικά με στυλ: Fiat 500 ή Suzuki Ignis;

Αυτοκίνητα πόλης με διαφορετική φιλοσοφία, αλλά κοινό παρονομαστή την ξεχωριστή σχεδίαση και τον υβριδικό χαρακτήρα. Ποιο από τα δύο προτιμάτε;

  • -
  • -

Οι νέες τεχνολογίες που χαρίζουν μηδενικές ή χαμηλές εκπομπές ρύπων αποτελούν μέρος της σημερινής πραγματικότητας. Οι επιλογές πληθαίνουν και πλέον υβριδικές εκδόσεις συναντάμε σχεδόν σε όλες τις εταιρείες, και φυσικά τις κατηγορίες μοντέλων. Εξαίρεση στον κανόνα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, με τις Fiat και Suzuki να προσφέρουν τα 500 και Ignis, αντίστοιχα, με συστήματα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας.

Το Fiat 500 συνδυάζει την ξεχωριστή και ρετρό σχεδίαση, παραμένοντας ένα all time classic μοντέλο. Η νεότερη γενιά, εκτός από τη φινέτσα της, διακρίνεται για τον νέο 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης, που συνδυάζεται με έναν 12V ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια τοποθετημένο απευθείας επάνω στον κινητήρα. Στοιχείο που το καθιστά 20 με 30% πιο αποδοτικό σε ρύπους και κατανάλωση σε σχέση με τον κινητήρα που αντικαθιστά.

Στη Suzuki με το Ignis επαναπροσδιόρισαν τον ορισμό του αυτοκινήτου πόλης. Η σχεδιαστική του φιλοσοφία με τα crossover χαρακτηριστικά το διαφοροποίησε σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα του ανταγωνισμού.  Ο πολυσχιδής χαρακτήρας του διατηρείται και στην νεότερη γενιά, συνδυάζοντας πλέον και υβριδική τεχνολογία. Ο νέος 4κύλινδρος 16βάλβιδος κινητήρας, συνδυάζεται με ένα νέο 12V ηλεκτροκινητήρα, στοχεύοντας επίσης στην μειωμένη κατανάλωση και τους χαμηλούς ρύπους.

Εσείς, ποιο από τα δύο προτιμάτε; Αφού διαβάσετε τις δοκιμές κάθε μοντέλου, πείτε μας τι επιλέγετε στο poll που ακολουθεί.

 

Fiat 500 Hybrid

Το ξεχωριστό ιταλικό design και η σύγχρονα δοσμένη ρετρολατρεία εκπροσωπούνται από ένα Fiat 500 με ήπια υβριδική υπόσταση. Το πάντα επίκαιρο στιλ εκφράζεται οικολογικά.

 

Suzuki Ignis 1.2 DualJet Hybrid CVT

Ανανεωμένο στα σημεία και στην ουσία, με mild hybrid σύστημα για περισσότερη οικονομία και νέο κιβώτιο που αναβαθμίζει σημαντικά τον έτσι και αλλιώς άνετο και ευχάριστο χαρακτήρα του.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...