ΔΟΚΙΜΗ: Opel Corsa 1.4 90 PS Black Edition

Το σουπερμίνι της Opel αποκτά εμφάνιση που το καθιστά ελκυστικό στα μάτια του κοινού και επικίνδυνο σε αυτά των ανταγωνιστών του

  • -
  • -
με μια ματιά
Το Corsa ανανεώνεται οπτικά με το όμορφο αισθητικό πακέτο της Black Edition, χωρίς να επηρεάζονται τα προτερήματα που του έχουν χαρίσει εμπορική επιτυχία.


Το Corsa δεν είναι το νεότερο σουπερμίνι που κυκλοφορεί, ούτε καν ένα από τα νεότερα. Και όμως βρίσκεται μέσα στην πρώτη τετράδα των best seller του B segment το πρώτο οκτάμηνο του 2018 στη χώρα μας. Καθώς όμως ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο σκληρός, η Opel βρίσκει διάφορους τρόπους για να το διατηρεί επίκαιρο και φρέσκο.

Ένας από αυτούς είναι το λανσάρισμα της Black Edition, μίας έκδοσης που προσφέρεται με τον 1.4 βενζίνης, με 90, 100 και 150 PS. Στο GOCAR δοκιμάζουμε τη βασική, με 90 ατμοσφαιρικούς ίππους και 5άρι μηχανικό κιβώτιο.

Κύρια χαρακτηριστικά του Corsa Black Edition είναι η διχρωμία, με τη μαύρη οροφή, τα μαύρα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες και τις μαύρες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών να δημιουργούν όμορφη αντίθεση – σπορ και premium ταυτόχρονα – με το λευκό του αμαξώματος. Οι στοχευμένες διαφοροποιήσεις εντοπίζονται επίσης στα φιμέ πλαϊνά και πίσω κρύσταλλα, στα αλουμινένια πεντάλ. Όλα αυτά προστίθενται στον πλούσιο εξοπλισμό της αμέσως προηγούμενης έκδοσης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα πολυμέσων R 4.0 IntelliLink με κάμερα οπισθοπορείας, σπορ καθίσματα οδηγού-συνοδηγού, δερμάτινο τιμόνι, προβολείς ομίχλης, cruise control, αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες στάθμευσης, φώτων και βροχής. Η τιμή των 14.450 ευρώ για το συγκεκριμένο Corsa Black Edition είναι από τις πιο συμφέρουσες της αγοράς, αν στη… ζυγαριά τοποθετήσουμε τη σπορ εμφάνιση και τον πλήρη εξοπλισμό.

Ο χαρακτήρας που συνοδεύει οπτικά το Corsa Black Edition δεν συνεχίζεται και στο δρόμο, καθώς ο 1.4 με τους 90 ίππους δεν μπορεί να προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Η ροπή είναι χαμηλή (μέγιστη τιμή 130 Nm), με αποτέλεσμα οι επιταχύνσεις τόσο από στάση (0-100 km/h σε 13,2 sec) όσο και εν κινήσει να χαρακτηρίζονται μέτριες. Στα αρνητικά του κινητήρα συγκαταλέγεται και η κατανάλωση, καθώς δύσκολα εντός πόλης θα περιοριστεί κάτω από τα 8 lt/100 km. Σε μεικτές διαδρομές πάντως υποχωρεί κάτω από τα 7 lt/100 km.

γλυκά
  • Εμφάνιση
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Οδική συμπεριφορά
  • Άνεση
  • Εξοπλισμός
  • Τιμή
  • Χώροι για επιβάτες
ξυνά
  • Επιδόσεις
  • Κατανάλωση
  • Χώρος αποσκευών

Όπως και στις υπόλοιπες εκδόσεις, έτσι και στην Black Edition το Corsa κερδίζει τις εντυπώσεις με την λειτουργία της ανάρτησης. Έχει ρυθμιστεί για να σβήνει τις κακοτεχνίες των δρόμων, με όλους τους επιβάτες να απολαμβάνουν άνετες μετακινήσεις ακόμη και μετά από αρκετές ώρες. Στα θετικά και η ηχομόνωση της καμπίνας, ενώ  από τους περισσότερους θορύβους, είτε προέρχονται από την αεροδυναμική αντίσταση είτε από την κύλιση. Στο επαρχιακό δίκτυο γίνεται αντιληπτό ότι δεν είναι το πιο δυναμικό σε στήσιμο σουπερμίνι της αγοράς, όμως παραμένει σε κάθε περίπτωση προβλέψιμο και ασφαλές, αρκεί βέβαια ο οδηγός να σεβαστεί τα όριά του.

Αν πέρα από την εμφάνιση ζητούμενο είναι για εσάς οι επιδόσεις, τότε θα πρέπει να στραφείτε στο Corsa 1.4 Turbo Black Edition, είτε με 100 είτε με 150 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις οι τιμές αποτελούν πραγματική ευκαιρία:14.650 ευρώ και 15.750 ευρώ, αντίστοιχα.

συμπέρασμα

Η διχρωμία λευκού-μαύρου δίνει πιο premium και συνάμα σπορ χαρακτήρα στο σουπερμίνι της Opel. Για να ταυτιστούν οι εντυπώσεις με την ουσία, ιδανική επιλογή για το Corsa Black Edition είναι ο 1.4 turbo με 150 ίππους.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΥΗ ΠΕΡΡΑΚΗ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...