ΔΟΚΙΜΗ: 7 Μικρομεσαία 1.0-1.2 Turbo

Ford Focus, Citroen C4, Kia Cee’d, Peugeot 308, Seat Leon, Toyota Auris και VW Golf απολαμβάνουν τις αρετές του downsizing συνδυάζοντας απόδοση και οικονομία

  • -
  • -

Την αρχή έκανε η Ford, προικίζοντας το Focus με το 1.000άρι υπερτροφοδοτούμενο διαμάντι που ακούει στο όνομα EcoBoost. Οι αρετές του μικρού βενζινοκινητήρα με τη μεγάλη απόδοση έπεισε και τον πλέον δύσπιστο και πλέον κάθε κατασκευαστής που βλέπει σοβαρά την κατηγορία των μικρομεσαίων, έχει τη δική του downsized βενζινοκίνητη πρόταση. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις δοκιμές επτά σύγχρονων μικρών οικογενειακών με κινητήρα στα 1.000 - 1.200 κυβικά. Πατήστε πάνω στις εικόνες για τα αναλυτικά άρθρα και έπειτα πείτε μας στο poll που ακολουθεί ποιο από τα 7 θα αγοράζατε.

Citroen C4 1.2 Puretech 130 PS

Ο τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας διαπρέπει και ο συνολικός χαρακτήρας της μικρομεσαίας Citroen αποκτά πληθωρική απόδοση με σεβασμό στην κατανάλωση, στα πάγια έξοδα και στο περιβάλλον.

 

 

Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 PS

Χαίρεσαι να το οδηγείς, να ταξιδεύεις και να απολαμβάνεις σύγχρονο αυτοκίνητο. Με επιδόσεις, ζωηρή διάθεση, γεμάτη αίσθηση και κατανάλωση ανάλογη με το βάρος του ποδιού, ο χιλιάρης EcoBoost με 125 δραστήριους ίππους παραμένει ανταγωνιστικός αθλητής.

 

 

Kia cee’d GT Line 1.0 T-GDi 120 PS

Το cee’d GT Line με τον μικρό 1.000άρη τούρμπο κινητήρα και την επιθετική εμφάνιση είναι τόσο καλό όσο δείχνει. Διακρίνεται για την οδική του συμπεριφορά, με ένα στιβαρό πλαίσιο που αναδεικνύει τις επιδόσεις του κινητήρα και χαρίζει ευχάριστο χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.

 

 

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 PS

Ο «μικρός» 1.2 αποδεικνύεται μεγάλος σε απόδοση και καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Καθόλου τυχαίο αν αναλογιστεί κανείς τα κατορθώματά του σε επίπεδο απόδοσης, επιδόσεων και κατανάλωσης. Το 308 αποκτά ένα ακόμα λόγο να στρέψεις την ματιά σου επάνω του και αυτός έχει άρωμα βενζίνης.

 

 

Seat Leon 1.0 ECO TSI 115 PS

Ο νέος 1.0 TSI συνδυάζει άριστα οικονομία και επιδόσεις, κρατώντας χαμηλά τα πάγια έξοδα. Και όλα αυτά, με χώρους, ποιότητα και άνεση που αρμόζει σε ένα σύγχρονο οικογενειακό. Τι μένει; Μια σούπερ τιμή (που την έχει) για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία.

 

 

Toyota Auris 1.2 D-4T 116 PS

Ο νέος 1.2 Turbo δίνει νέα πνοή στο πετυχημένο Auris και σε συνδυασμό με την ευρυχωρία, την ποιότητα και τα άριστα οδηγικά χαρακτηριστικά, καθιστούν το ιαπωνικό μικρομεσαίο μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία.

 

 

Volkswagen Golf 1.0 TSI 115 PS

Η VW προχωρεί στο επόμενο λογικό βήμα που είναι η τοποθέτηση ενός ακόμα μικρότερου κινητήρα στο Golf, χωρίς πραγματικό κόστος σε επιδόσεις και οικονομία, ενώ αντίθετα υπάρχουν πολλά οφέλη σε ότι έχει να κάνει με τη μακροχρόνια συντήρησή του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...