Toyota Auris 1.4 D-4D

Δίπλα στις παραδοσιακές αξίες της Toyota, ο diesel κινητήρας, αποτελεί ιδανικό εφόδιο για την καριέρα του νέου Auris

  • -
  • -
Ισχύς90 PS
Ροπή205 Nm
Επιτάχυνση 0-100 km/h12,5 sec
Κατανάλωση μ.κ.3,8 lt/100km
Εκπομπές CO299 gr/km
Euro NCAP
με μια ματιά

Το Auris μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία, με το diesel μοτερ να ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς

γλυκά
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Κατανάλωση
  • Οδική συμπεριφορά   
  • 6ετής εγγύηση
ξiνά
  • Σχεδίαση πίσω μέρους

Το νέο Auris εκφράζει πλήρως τη νέα εποχή για τη γκάμα της Toyota, βάζοντας την καινοτόμα σκέψη και τις εξελίξεις της τεχνολογίας στο επίκεντρο της φρέσκιας φιλοσοφίας των μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας. Το αποτέλεσμα, είναι το νέο Auris να είναι πιο ελαφρύ, πιο εστιασμένο στον οδηγό και συνολικά ένα αναβαθμισμένο μοντέλο σε κάθε του έκφανση, μη ξεχνώντας σε καμιά περίπτωση, την οικολογική σκέψη της Toyota.

Πλανήτης Auris

Νέα πνοή στην εμφάνιση του Auris, το οποίο προσπαθεί με τη νέα του σχεδίαση να ενδυναμώσει την ευρωπαϊκή του κουλτούρα, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σύγχρονη άποψη της Toyota σε όλα τα επίπεδα. Το νέο Auris αναζητά ένα πιο νεανικό κοινό από τον προκάτοχο του, ενώ προάγει σε κάθε επίπεδο την κομψότητα, τις καθαρές γραμμές και τη φρέσκια εταιρική ταυτότητα της Toyota, κυρίως στο εμπρός μέρος. Πίσω και στο πλάι η σχεδίαση είναι κατά κύριο λόγο πιο συντηρητική. Αν και το μεταξόνιο παραμένει ταυτόσημο με την προηγούμενη γενιά, στα 2600 mm, σκοπός των μηχανικών ήταν η καλύτερη εκμετάλλευση των χώρων, μαζί με τη μείωση του βάρους και τη βελτίωση της ακαμψίας. Το μήκος έχει αυξηθεί κατά 30 mm, με το βελτιωμένο στον τομέα της αεροδυναμικής αμάξωμα να στέκεται 55 mm πιο χαμηλά.

Ευθείες και λιτές γραμμές χαρακτηρίζουν το εσωτερικό του Auris, το οποίο αποτελείται από ποιοτικά υλικά και διαθέτουν σωστή συναρμογή. Τις εντυπώσεις σε επίπεδο αίσθησης κερδίζει το επάνω μέρος του ταμπλό, το οποίο είναι επενδεδυμένο με μαλακό πλαστικό. Απλός ο πίνακας οργάνων, διαθέτει εύκολη ανάγνωση, αφήνοντας στην κεντρική οθόνη αφής (Toyota Touch) να μεταφέρει τον μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών.  Οι χώροι είναι ελαφρώς βελτιωμένοι σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, με το επίπεδο πάτωμα να εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους πίσω επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών προσφέρει 360 lt για τις αποσκευές και διαθέτει πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα. 

Κάψουλα οικονομίας

Γνωστή ποσότητα ο κινητήρας diesel των 1,4 λίτρων, ο οποίος κάνει καριέρα και στο μικρότερο Yaris. Αποδίδει 90 ίππους και 205 Nm ροπής, έχοντας ομαλή λειτουργία και προθυμία στο πάτημα του δεξιού πεντάλ από χαμηλές rpm. Η συνεργασία του με το αμάξωμα του Auris είναι σωστή, προσφέροντας ευκολία οδήγησης στην καθημερινότητα και ησυχία στην καμπίνα των επιβατών. Συνεργάζεται με ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο με σωστή κλιμάκωση, που εκμεταλλεύεται ιδανικά την καμπύλη ροπής του κινητήρα. Το πακέτο κινητήρα-κιβωτίου, δεν βάζει «φωτιά» στο δρόμο αλλά προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις, στα μέτρα του μέσου οδηγού, με την Toyota να ανακοινώνει 12,5’’ για τα 0-100 km/h και 180 km/h τελικής ταχύτητας.  Στα χέρια μας το diesel Auris έκαψε κοντά στα 6.0 lt/100km, σε μικτό περιβάλλον κίνησης και σχετικά σβέλτο ρυθμό.

Η άνεση και η ποιότητα κύλισης προέχουν στον χαρακτήρα του νέου Auris. Οι ζάντες των 15 ιντσών και τα ελαστικά υψηλού προφίλ παρέχουν σωστή πρόσφυση, απορροφώντας παράλληλα όλα τα «παράσημα» των ελληνικών δρόμων. Η ισορροπημένη συμπεριφορά δεν επικεντρώνεται μόνο στον τομέα της άνεσης, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις οδήγησης, με μειωμένες κλίσεις στις στροφές και ασφαλείς αντιδράσεις. Μπορεί να μην είναι ότι πιο σπορ και άμεσο κυκλοφορεί στην κατηγορία, διαθέτει όμως σωστό σε βάρος σύστημα διεύθυνσης, παραμένοντας σαν σύνολο αποτελεσματικό σε κάθε περίπτωση. Το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και όταν επεμβαίνει, το κάνει διακριτικά και αποτελεσματικά.

toyota auris diesel

συμπέρασμα

Με τον μανδύα της ποιότητα, φροντίδα ως προς την κατανάλωση καυσίμου και φρέσκο πρόσωπο το Auris D-4D είναι πλήρως ενδυναμωμένο απέναντι στον σκληρό ανταγωνισμό. Η σφραγίδα αξιοπιστίας της Toyota, συνοδεύεται από πλούσιο εξοπλισμό και ανταγωνιστική τιμή, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο μικρομεσαίο Toyota. Η έκδοση D-4D των 1,4 λίτρων, προσφέρει άνετες μετακινήσεις, με χαμηλά πάγια έξοδα και λογικότατη κατανάλωση, στοιχεία που συνδέονται ιδανικά με την ισορροπημένη οδική συμπεριφορά, δημιουργώντας ένα αρκετά ολοκληρωμένο πακέτο στην κατηγορία

VIDEOS

TOYOTA AURIS 2013

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...